banner2


Yazının sonunda söyleyeceğim sözü, yazının başında yazayım, “Tarihi yalan yazan, sloganlaştıran ve ırklara mal eden tarih anlayışlarına yazıklar olsun!”
Tarih ne övgü ne de sövgü kitabıdır. Ulusları motive eden hikâyecikler hiç değildir. Tarih eğrisiyle doğrusuyla ve gerçek bir şekilde yazılmalı. Ama maalesef bu hiçbir zaman böyle olmadı. Tahakkümleri ve egemenliklerini pekiştirmek isteyen zinde güçler her zaman için tarihi yalan yanlış bir şekilde kendilerine siper ettiler. Bu anlamda bir kez daha, “YALAN SÖYLEYEN TARİH UTANSIN” diyorum…
Hep övgü ile bahsettiğimiz “Çanakkale Zaferi” var ya… o zaferi kim kime karşı kazandı?
Osmanlı ordularının başında Almanya ve Avusturya adına insanlarımızı savaşa,  ölüme süren Alman Komutan Limon Von Sanders mi kazandı? Yoksa İngiltere, Fransa, İtalya ve Rusya adına Hindistan’tan getirtilen Keşmirli, Mısırlı ve Senegalli Müslümanları din kardeşlerine karşı karaya süren itilaf devletleri kazandı?
Çanakkale’de her iki cephede de ölen ve öldüren “biz”dik..
Gayrete getirilen Anadolu insanına;  ‘İngilizler, Çanakkale’yi geçerse hilafet merkezi düşer’ diyerek aç perişan ve cephanesiz bir şekilde ölüme sürüldüler.
 İngiliz ve Fransızların Keşmir, Mısır ve Senegal’den gemilerle getirdikleri Müslümanlar ise Almanlara esir düşen halifeyi kurtarmak için bize karşı çıkarıldılar. Ve kaderleri Anadolu insanıyla aynı oldu: “ÖLÜM”… Çünkü onlar da öyle inandırılmıştı.
Yüz binlerce insanın öldüğü savaşta Zaferi Osmanlı elde etti. (!) Ama İstanbul ve halifelik İngilizlerin esareti altına girdi.
Çanakkale geçilmez kılan yüz binler öldü. Ama Çanakkale geçildi. İstanbul işgal edildi.
Çanakkale’de İslam için şehit düşen her ırktan insanlardı. Özellikle Kürd, Türk ve diğer ırkların tek gayesi vardı. gayret-i  diniyeye hizmet… İslam dini için şehit düştüler. Ama şehitlerin kanı üzerinden İslam düşmanlar rant elde ettiler. Müslümanlar şehit düştüler. Rantı İslam düşmanları paylaştılar.
Peki, tam yüz yıl önce yaşanan ve devam eden bu tür olaylardan Müslümanlar olarak bir ders alabildik mi?
Bugün aynı oyunların değişik versiyonlarıyla bizleri kendi tuzaklarına çekmiyorlar mı? Her yerde “Allah İçin” diyerek bizi sömürmüyorlar mı? Kimi yerde Müslüman kanını kimi yerde Müslüman’ın malını sömürürken izlenen taktik hep aynı…
Peygamber Efendimiz (sav): "(Akıllı ve olgun) Mü'min aynı delikten iki defa sokulmaz, ısırılmaz." (Buhârî, Edeb, 83; Müslim, Zühd, 63) buyurmuştur. Ama onun ümmeti olan bizler aynı delikten kaç kez ısırıldıkta bir ders alamadık…
Bu vesile ile Çanakkale’de şehit düşen o Vurulup, tertemiz alnından, uzanmış ecdadımıza Allahtan rahmet diliyorum…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.