banner2

30 Mart 2013- 30 Haziran 2015 geçen zaman yaklaşık 15 ay. Peki, Büyükşehir Belediyemiz bu zaman zarfında neler yaptı yada yapamadı.
     
Yeni Büyükşehir olmuş milyonlarca lira borç ile belediyeyi devralan kurumsal olarak hiçbir hazırlığı olmayan şişirilen personel kadroları yeni eklenen 3 tane Merkez Belediye ve belirsizlik ortamında işbaşı yapan bir Büyükşehir belediye başkanı.
     
Bu keşmekeşlik içinde işe başlayan Başkan, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcıları, bunlara bağlı Daire Başkanlıkları ve Daire Başkanlıklarına bağlı Şube Müdürlerinin atamaları. ŞUSKİ Genel Müdürlüğü'nün kurulması ve ilgili birimlere atamaların yapılması. BELSAN'ın yeniden yapılanması gibi çok zor olan bu yapılanmalar yapılırken bir taraftan da yer sıkıntısı baş gösterdi ve kurumsal olarak yerteminine gidildi.Bir de bunların üstüne Bürokratik engelleri ekleyin varın siz tahmin edin.
     
Büyükşehir Belediye Başkanı bütün mesaisini bu işe harcamışken Aynelarab  ( Kobani ) olayları patlak verdi. Bir anda ilimize 100 bin insan sınırı geçerek giriş yaptı. İlk günden itibaren bütün imkânları seferber ederek muhacir olan bu kardeşlerimize Ensar olma görevi üstlendi ve günlük olarak 10 bin kişiye sıcak çorba ikramında bulundu. Merkez Haliliye, Karaköprü  ve  Eyyubiye belediyelerimizde imkanlar ölçüsünde destek oldular.
     
Bir yandan kurumsallaşmak için çaba harcayan bir Belediye diğer yandan Kobani den gelen Muhacirlere Ensar olma çabaları. Ve yaklaşan Genel seçimler. Şimdi eğri oturup doğru konuşmanın zamanıdır bence. Hani bir laf vardır " Sevgide keyfiyet,  saygıda mecburiyet vardır " bir insanı sevmeyebiliriz ancak saygıda kusur etmemek lazım diye düşünürüm.
     
Ve derken Genel seçim süreci başladı. Başladı başlamasına ama ALGI Operasyonları da başlamış oldu. BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞMIYOR TEMİZLİK YOK bu algı o kadar çirkin bir şekilde yönetildi ki en yakınımızda ki dahi bunları söyler oldu. İçimizde ki Ak parti görünümlü AKP'liler bu algı üzerinden çok ciddi Manipülasyon yaparakBüyükşehir'i dahadoğrusu Celalettin GÜVENÇ'i vurayım derken kendi kafalarına sıktılar.

Peki, aslı böyle miydi?Yani Büyükşehir gerçekten çalışmıyor muydu temizlik gerçekten yok muydu?  Tam tersi Büyükşehir bir taraftan kurumsallaşırken bir yandan Suriye den gelen misafirlerle ilgileniyor diğer taraftan da yüzlerce köy yollarının yapımına başlamıştı. Eskiden sadece Şehir sınırları içinde hizmet veren Belediyeler şimdi il sınırları içinde hizmet veriyordu yani bütün köyler mahalleye dönüşmüş oldu.

Urfa'da hizmet veren firmalar maalesef şube bazında burada oldukları için vergi gelirleri de başka illere gidiyor hal böyle olunca da gelirler de azalmış oluyor. İlçelerimizin birçok mahallelerine beton yol yapılış taziye evi futbol sahası yüzme havuzları açılan çevre yoları ve daha niceleri hepsi bu kısa dönemde yapıldı ancak gözü dönmüş Algı Operatörleri bunları görmedi görmek istemedi.
     
Memleket üzerinden siyaset yapanlar ne yazık ki bu defa da emellerine ulaştılar Genel seçimlerde bu olmayan şeyler üzerinden çok ciddi Manipülasyon yaparak Hem Büyükşehir' i hem de Ak partiyi yaralamıştır. Şanlıurfa'ya ve Urfalıya hizmetkâr olmaya gelen birine yardımcı olmak İBRAHİMİ geleneğindendir. Nereli olduğuna değil neler yaptığına bakmak lazım seçim öncesi söylenmesi gerekenleri seçimden sonra gündeme getirmek samimiyet ile bağdaşmaz.
     
Burada Büyükşehir' in yaptıklarını sayacak değilim ama yüzlerce km beton yol 20-25 tane yüzme havuzu açılan çevre yolları,sosyal anlamda yapılan hizmetler, alt yapı ve üst yapı kanalizasyon çalışmaları vs. bunların tanıtımını yapmak tabi ki Büyükşehir' in ilgili birimlerinin yapacağı iştir belki yapıyorlardır ama yetersiz olabilir.
      
Madem Urfa'ya sevdamız var madem Urfalı her şeyin en iyisine layıktır diyorsunuz o zaman seçim öncesi söylenmesi gerekenleri unutup Hizmetkârımıza yarımcı olmak görmediklerini göstermek bilemediklerini bildirmek varsa projelerini takdim etmektir. Şunu unutmayalım ki Ağacın kurdu ağacın içinde olmadıkça o ağaç asla devrilmez.
       
Zaman saflarımızı sıklaştırma zamanıdır birlik ve beraberlik zamanıdır ve bunu önce Ailemiz memleketimiz ülkemiz ve ümmet için yapmalıyız. Allah'ın sağlık ve selameti üzerinize olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.