banner2

Dünyada gerçekten büyük bir yangın var. Yangın yerine, bunalım desek daha yerin de olur. Kapitalist devletlerin islam ülkeleri üzerinde yutma, sömürmek için tehdit etme emelleri var. Bu yeni bir şey değildir. Geçmişte olduğu gibi bugün ve yarında olacaktır. Dış etkenleri bertaraf etmek için iç huzura, barışa, kardeşliğe ihtiyaç vardır.
Kim bunu tesis edecek,başta yönetenler sonra muhalifler, yüzbinlerce Camilerde görev yapan hocalar, vaizler, müftüler, medrese alimleri ve herkes...
Siyaset aktörleri husumetle, ayrımcılıkla, hamasi nutuklarla geleceğe dair kehanetle, bir birinin kuyula rını kazmakla, hakaretle, tehditle, iftira ve yalanlarla bir birlerini alt etmekle sustur makla boğuşuyorlar. Bu tablo ülkemize yakışmıyor.

Ülkemizin sorunları var her şeyi dış güçlere bağlamak, muhalefete muhalefet etmek, Karşı çıkanıları, eleştirenleri kötü simgelerle damgalamak, var olan sorunları çözmüyor.
Ekranlardaki insanı sözde imar bilgiçleri, yorumcuları topluma nefret, ayrıştırma tohumlardan başka bir şey ekmiyor. Kiralanarak,sözde toplum fertlerinin nabzını yansıtan,sistem ve zam vergiler yokluk varmı? yokmu? Mikrofonla anketçi gibi siyasetcilerin hayranlarıda sorunları çözmüyor.
Anketçilerin ya tutarsa anketleride sorunları çözmüyor. Sorunlar gerçekten,insanı ezici, bıktırıcı niteliktedir siyasetin Ahırlarında yemlenenler, dolu dizgin maaşlarla geçinenler, ayakları yere basmayanlar, halktan uzak, viplerden geçenler olan bitenlere ferasetleri kapalıdır.
Hastalık tüm hızı ile insanlığı kavuruyor. Kan göz yaşı üzerinden elde edilen servetler sarsılıyor. Denizlerde insanlar boğuluyor, bunlar olurken, şer ittifakları doymamış olacaklarki, savaş çığırtkanlığı yapıyorlar. İ lahi lodoslarda Denizlerde Gemileri durduruyor. Çatılar, kuleleri deviriyor ölümlere neden oluyor.
Beyinsizler yüzünden bizi helak etme Allahım. Hepimiz ayni gemideyiz Gemiyi delenleri kaptan görmeyebilir.Görenler gemi delicilerine mani olmuyorlarsa, geminin garkından herkes mesuldur.
Faiz, zina, bina, yoksulluk, yolsuzluk, zam haksız yüksek vergiler, kayırma, Asaletsizlik, adaletsiz paylaşım, kutla geçindirme taktiği, İlahi kuraklık, kötülüklere mani olmama, savaşlar, sömürgecilik, Haksız göçler, ölümler, tutsaklık  toplum fertlerinin mad di manevi yangını demektir.
Yangını seyret mek,mudahale etmemek, gayretsizlik hemde serkeşliktir. Bana ne? altta kalanın canı çıksın anlayışı müslümanlıkta yoktur. Vesselam....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.