banner2


 

Bayramlar sevinç günleridir. Uydurukta olsa her sene iki Dini Bayram kutlanır. Bu yılda sıkıntılı da olsa bir Kurban Bayramını geride bıraktık. İlanlarda Kurban yakınlaşmadır. Kurbanını paylaş yazılarını ne yazılı nede görsel medyada bayram bitince göremiyoruz. Kurbanlar bizi Allaha yakınlaştırmışsa tüm kötülükleri bırakmamız lazım. Gerçek dine dönerek tüm kötülüklere isyan bayrağını dalgalandırmak gerekmez mi? İlanla Amerika malları boykot ediliyor. Başta coca cola hayırlı bir eylem. Gerçekçi olmak için 12 Ağustos 2017 de Isparta’da bir fabrika açılışı yapıldı coca cola fabrikası açan kim? Alkışlayanlar kim? Yanlı medyada coca cola açılışı değil de, meşrubat, meyve suyu fabrikası açılışı diye manşet atan utanmazlar kimler? Dolar severler buruk Bayramda da ekranlarda Amerika’ya karşı sahte dolarları yakarken, tam bir duygu sömürüsü, her ilde İlçede döviz büroları var gelin bu bürolarda boykot başlatalım doların ne alışı ne satışı olsun. O zaman belki gerçekçi olabiliriz.

Her ne ise dolar severler, emek vermeden servetine servet katanlar doların yükselmesi boynu kalınları daha da zengin etmiş, fakir ise hem duyguları sömürülmüş hem de cebindeki paranın bir kısmı uçup gitmiştir.  İki hafta önce kaçak çayın kilosunu 43 TL den alırken, şimdi aynı çayı 80 TL ye zor alabiliyorum. Yanlış siyaset, yanlış idare anlayışı fakirin elindeki ekmeğin yarısını uçurmuştur. Kira, yakıt, elektrik, su, telefon, ulaşım faturaları ise fakirin korkulu ruyasi. Arefe günü bir kardeşim aradı hocam namdar bir cemaatten gelmişler, Bayramda ölülerinize 140 Yasin okuyacağız karşılığı ya bir kurban hisse parasını ver veya şu kadar nakit para ver demişler. Bende verme dedim para karşılığı Kur’an okumak Hanefi mezhebine göre haramdır diye telkinde, bulundum. Başka bir kardeşim hocam bir market 12 kg. et karşılığı kurban hissesi satıyor alayım mı? Bende hayır dedim. Tam medeni hırsızlık yapılıyor.

Gerçekten fakir fukara için köprü olan fedakârca çalışan, hizmetinde şüphe olmayan oluşumlar yazdıklarımın dışındadır. Bırakın gâvurun Dolarını, tüm geleneklerimiz, yaşantımız, gerçek ilkelerimiz alt üst olmuş durumda. Ayni binada oturanlar veya yan komşuların bayramlaşma yaptıklarını görmedim. Hani anne babaların yaşlıların, âlimlerin elleri opulecekti. Teknoloji bizi bu kadim ilkelerden uzaklaştırmış, mesajla, törenlerle, falan yerde buluşmalarla bayramlaşma olmaz. Tam bir bati eğitim töre bozuntusu. İslam Coğrafyasında kan akıtılırken, mazlumlar bir lokmaya muhtaçken, gözyaşları sel olurken, mazlumlar öz yurdunda garipken, öz toprakları işgal edilirken, bizde buruk bayram geçirdik diyorum. Filistin ile İsrail bazı konularda anlaşmışlar. Bu anlaşma kendisine katil denilen, gaspçı denilen Mısırın namdar Sisisiyle olmuş, Türkiye de kahrolsun İsrail, Rabia işareti yaparak boy gösterenlere ve alkışçılarına duyurulur.

Yakında Suriye de seçim olacakmış, Katil Esat la yola devam. İşaretler onu gösteriyor. Rusya, İran, Türkiye Garantör ülke, katilin eli sıkılabilir, yan yana oturulabilir hiç şaşırmayın, haksiz yere ölenlere de el Fatiha demekten başka ne yapabiliriz. Katar Emiri Türkiye ye geldi. Dolar savaşına karşı Türkiye ye sizinleyim dedi buraya kadar dostluk abidesi alkışlanır. Yapacağı 15 milyar dolarlık yatırımı neden dolar olarak telaffuz ediliyor. Türkiye basını dolara karşı ise niye ayni ibareyi kullanıyor. Demek dolar sevgisi iliklerimize işlemiş Türkiye’nin şu an lider dostları Venezuela’nın komünist lideri Nikolas Madurro, Rusya lideri Ateist Putun, İran’ın Şii Lideri Ruhani, Katarın suni lideri Emiri Tamim Bin Hamad Al Tani. Bakalım neler göreceğiz. Amerika’nın tüm baskılarını kınıyorum. İktidara Amerika’ya karşı tüm yaptırımlardan zerre kadar taviz vermeyin böyle devam ederse alkışlarım. Ancak bu ekonomik savaşı, bir papaza bağlamak, öne sürülen 8 Maddeye bağlamak basit ifadeyle sorumluluktan firar ifadesidir.

16 yıldır iktidardasınız icraatınızın iyi yönleri var, olumsuz yönleri var. Olumsuz yönlerinizi kabul etmiyorsunuz. Eleştirilmeye hiç tahammülünüz yok. Her şeyi kucağa almış, hiç bir muhalif görüşü kabul etmiyorsunuz. İktidarınızın Suriye, Arap baharı politikanız baştan beri yanlıştır.  Avrupa kriterlerine uyalım diye zinayı suç olmaktan çıkaran, domuz eti kasaplarda, marketlerde satılsın diye kanun çıkaran, AB bakanlığını kuran, dinimize geçeklerimize aykırı kanunlar çıkaran kim? Sivil toplum kuruluşları, üniversiteler bu günlerde ha bire bildiri yayınlanıyor baskılara karşı iktidarın yanındayız. Yanlışları da söyleyin, üretim olmamış kimin eseri? Borçla borç kapatılmış kimin eseri? Her kurumda aşırı israf var kimin eseri? Yolsuzluk ihalelere fesat karıştırma, yandaş kayırmayı sağır sultanlar biliyor kimin eseri? Ülke kaynaklarını beton yığınlarını çeviren kim? Tarımı bitiren, hayvancılığı kurutan kim? En önemlisi tüketim ekonomisini uygulayan kim? İktidara oy verirseniz her şey düzelecek diyen kim? Doğruya doğru yanlışa yanlış kim kimin yanında olursa olsun. Ben devletin, mazlum halkın yanındayım. Bayramlar sevinç günleri iken, hüzün, matem günleri haline getirenlere yazıklar olsun... Vesselam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şeyhmüslüm Altınsoy 6 yıl önce

Çok güzel tespitler... Vesselam