banner2

Önümüzde bir Milletvekili seçimi var. Her seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de birçok kirli ilişki, kirli bilgi, spekülasyonlar Küsmeler, tepkiler had safhada Vaatler havada uçuşuyor!

  Siyaset bazı insanların bir takım mevki ve makamları işgal etme yeri değildir. Siyaset temiz bir zeminde toplumun menfaatleri doğrultusunda hizmet etme ve bulunduğu yerin hakkını vererek; halkın haklı taleplerini karşılama mekanizmasıdır.

  Bakıyorsunuz bugün bir partide olan diğer gün başka partiye geçmiş, daha dün çalıştığı veya aday adayı olduğu partiyi öve öve bitiremeyen adam! Beklediğini bulamayınca başka partiye geçerek, dün övdüğü partiyi yerden yere vurmaya başlamış

  Şanlıurfa’da tüm Türkiye’nin tanıdığı bir bağımsız aday var, Mustafa Göktaş bu renkli ve bol vaat veren adayımız, Ak Parti’den Şanlıurfa Milletvekili aday adayı idi. Aday adaylık döneminde çıktığı TV programlarında Ak parti’yi o kadar övmüştü ki, hızını alamayıp Yağmurun yağmasını bile Ak Parti’yi bağlamıştı.  Ak parti listeleri açıklanır açıklanmaz kendini listede göremeyen Sayın Göktaş; jet hızıyla öve öve bitiremediği Ak partiyi yerden yere vurarak bağımsız aday olduğunu açıkladı ve başvurusunu yaptı yetmezmiş gibi partiyi yalancılıkla, torpil yapmakla suçladı, hatta partinin ismi geçince; bana Ak partiden bahsetmeyin, ben o partiyi sildim. Yalan parti yalan diye çıkıştı.

  Geçmişte de Şanlıurfa’da birçok kişi böyle yapmıştı. Şu anda CHP’nin 2. Sıra milletvekili adayı olan Hasan Oğul, Ak partiden Eyyübiye belediye başkanlığına aday adayı olmuştu, seçilmeyeceğini anlayınca, daha listeler açıklanmadan Ak partiden istifa edip Saadet partisinden Eyyübiye ilçe belediye başkanlığına aday gösterilmiş ve orada hatırı sayılır bir oy da almıştı. Buna rağmen Ak parti karşısında büyük bir farkla seçimi kaybetmiş, daha sonra CHP’ye geçerek bizzat Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kendisine parti rozeti takılarak CHP’li yapılmıştı. Dediğimiz gibi şu anda CHP Şanlıurfa Listesinde 2. Sıra Milletvekili adayı, çıkacağını pek tahmin etmiyorum. Tabi takdir halkımızındır!

  Yine aynı şekilde Resul Bebe’de Ak parti Hilvan’dan aday adayı olmuştu, aday edilmeyince CHP’ye geçmiş ve seçilememişti. Resul Bebe’de yine şu anda CHP’nin listesinde 3. Sıra Milletvekili adayı

  Şimdi bazıları veya bahse konu olan şahıslar veya sevenleri; ne var bunda, herkes yasal bir çerçevede istediği partiye geçebilir, istediği partide siyaset yapabilir, adaylık başvurusu yapabilir diyecekler. Tamam, yasal olarak yapabilirler ancak bu işin bir de ahlaki boyutu vardır. Toplumun yazılı kurallarının dışında birde yazılı olmayan kuralları vardır. Ahlak, değerler ve ilkeler çoğu zaman yazılarak ifade edilemezler. Bunlar bizzat yaşanarak ifade edilir.

  Bana göre bir insanın misyonu, ilkeleri, fikir ve düşünceleri olur, bu fikir ve düşüncelere uyan herhangi partide yer almak kişilerin hakkıdır. Ancak çok zıt kutuplarda olan partiler arasında gidip gelen bir adayın çok da ilkeli olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü A partisinde başvuran kişi aday edildiğinde partiyi övüyor ve savunuyorsa; aday edilmediğinde yerden yer vurup eleştirip en sert açıklama ve iddialarda bulunuyorsa; orada büyük bir ahlaki sorun var demektir.

  Sen bir gün, hatta bir saat önce övdüğün partiyi bir saat sonra hem de aday gösterilmedin diye aşağılayıp yerden yere vuruyorsan ben buna nasıl doğru bakarım? Bu A partisi, B partisi fark etmez, tüm partiler ve tüm kişiler için geçerlidir.

  Her insanın siyasi düşünce ve görüşleri olur/olmalı fikir sahibi olan bir insanın en fazla 2 veya 3 partiyle görüşleri birleşir. O da zıt kutuplarda olmamak kaydıyla, eğer ki zıt kutuplarda birçok parti ile flört ediyorsa bir insan; ben ona iyi niyetle bakmam, sanırım toplumun birçok katmanında da bu kabul görmez. Zaten bu tür şahıslar genelde fazla itibar görmezler ki; itibarlarını kendileri zedeliyorlar.

  Yine Şanlıurfa’da bir Fakıbaba Vakası var ki oda akıllara ziyan! Hepinizin bildiği üzere Ahmet Eşref Fakıbaba Ak parti tarafından Şanlıurfa belediye başkanı gösterildi, yüksek bir oy ile seçildi, ilk dönemde temizlik, sokakların taş ile döşeme işini iyi yaptı, kaldırımları düzeltti. Urfa’nın çehresini temizlik ve asfaltlama ile değiştirdi. Ancak mensubu bulunduğu Parti teşkilatı, kendi milletvekilleri, Şehrinde ki Vali ve bürokratlar ile ters düşüp geçinememesi yüzünden ikinci dönemde aday edilmemişti, bunun üzerine Ak parti Şanlıurfa belediyesine Üniversite hocası ve araştırmacı yazar olan Mehmet Oymak’ı tercih ederek aday göstermişti. Sayın Fakıbaba da Saadet partisinin desteklediği bağımsız aday olarak seçime girip (çok fazla olmayan bir oy farkıyla) Ak parti karşısında seçimi kazanmış, tekrar Urfa belediye başkanı olmuştu. (tabi seçim sürecin de yaşanan bir takım nahoş olayların detayına girmiyorum, ceket yakmalar, yuhalamalar falan)

  Sayın Fakıbaba seçildikten az bir zaman sonra, Saadet partisinin genel başkanı Numan Kurtulmuş ile partinin arasında çekişme oldu ve genel başkan Numan Kurtulmuş partiden ayrılarak Has Partiyi kurdu. Bu arada Sayın Fakıbaba da Numan Kurtulmuş’u bahane ederek partiden istifa etti, güya Numan Kurtulmuş ile devam edecekti, fakat Has Partiye de katılmadan bağımsız olarak devam etti. Bu arada devamlı Ak partinin etrafında dönerek, partiye geçmek için yollar aramaya başladı, gel zaman git zaman bazı yerleri ikna ederek partiye kabulü sağlandı ve çekişmeli bir mücadeleden sonra tekrar Ak partili Fakıbaba oldu!

  Ve 7 Haziranda yapılacak seçimlerde Ak parti listesinde Sayın Fakıbaba’yı 7. Sırada bulduk

  O dönemde başbakan olan Sayın Erdoğan Urfa mitinginde yaptığı konuşmada; bu arkadaşımızı aday ederken iyiydik de aday etmeyince mi kötü olduk, BU TRENDEN İNEN BİR DAHA BİNEMEZ demişti. Fakıbaba’da seçim çalışmalarında buna cevaben; ben trenden inmedim, siz beni indirdiniz, ben milletin, halkımın trenine bindim, daha sizin trene binmem demişti.

  Ancak geldiğimiz süreçte çok şey değişti ve ne Sayın Erdoğan sözünde durdu ne de Sayın Fakıbaba sözünde durdu. Biri trene almam, biri binmem diyordu, almam diyenler aldılar, binmem diyenler bindiler! Bu yüzden diyorum ki; TREN GELİR HOŞ GELİR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.