banner2

Yolumuz Ankara Radyo Evi’ne düştü. Hemşerimiz Türk Halk Müziği Müdürü Sayın Sabri Sabuncu’yu makamında ziyaret ettik.

Alçak gönüllü hemşerimiz çok memnun kaldığını, her bir Urfalıyı gördüğünde özlemini çektiği Urfa’yı görmüş gibi olduğunu söyledi. Bizde bürokratlarımızın azlığından bahsedip kendisi gibi Urfa’nın örf ve adedini bilen bürokratlara ihtiyaç olduğunu söyledik.

Müzik diyarı Urfa’nın daha önceleri radyoda çalınan her iki türküden birinin Urfa türküsü olduğunu, şimdilerde o türkülere hasret kaldığımızı ve dinleyemediğimizi söyledik. Aynı kurumda Türk Sanat Müziğinde yeni bir şarkı dinlediğimizde beste sayılmıyor. Gel gör ki; Türk Halk Müziğindeki türkülerimizin sahibinin sağ olduğu için beste sayılıp silindiğini duyduk. Daha önceleri duyduğumuz o güzel Urfa türkülerinin bestekarların bir çoğu rahmete kavuştu. Bu konuda görüşlerini sorduk.

Sayın Sabri Sabuncu cevaben “TRT’ye uygun türkü ise okunmasından yanayım, yalnız söz müzik olarak değil kaynak kişi olarak geçebiliyoruz. Bizden önceki hocalarımız böyle bir kural koymuşlar” deyince bizde “mahkeme kadıya mülk olmaz” atasözünü hatırlattık.

Ziyaretimiz sırasında eski türkülerimizin tekrar bulunup tekrar okunma sözünü hemşerimiz Sabri Sabuncu’dan aldıktan sonra kendisini daha yüksek makamlarda görmeyi temenni edip, daha yüksek makamlara layık olduğunu belirttik ve vedalaştık…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.