banner2


Allah huzurumuzu kaçırmasın. Yazacaklarımı nefsime de söylüyorum. Gidişat, gidilen yol yol değil. Bu yolun sonu uçurumdur.
Ne Ahiret nede dünya işlerimiz iyi değil, ikisi de berbat görünüyor. Bütün alanlarda sorumluluk bilincimiz kayıp olmuş, maneviyatlar narkozlanmış, narkozunda bir süresi var. Bu yazıyı yazarken, bir parkta oturuyorum etrafımda mesafeli gençler, ihtiyarlar, bayanlar var. Her kesin elinde telefon, taparcasına bakıyor selam versen umurunda değil kadın, erkek, genç ihtiyar bir elinde de sigara tüttürülüyor.
 Hani demişler ya! Aksam yerim bevrani, sabah yerim bevrani ....
Bu devrani misali bir sorumsuzluk tablosu. Devlet dairesine gidiyorsun ayni tablo, evlerde yine ayni, şehir içi, iller arası, hatta uçaklarda ki yolculuklarda ayni manzara ile karşı kar şıyasın bu kadar teknolojiye bağlılık olmamalı,
Sofi Namaz kılıyor bir gözü ekranda berlerinde, haberler haber olsa, hep yalan ruhlar kirletiliyor. Bir yıldan çok pandemi nedeniyle evlere mahkum edilmişiz belki gereklidir de,aile efaratların çoğu evlerde okuyan gençliğin hepsi dahil,en çok tv.ler seyrediliyor.
Ekranlar çok kirli, insanı ruhen bozmak için her türlü çirkef sahneler, reklamlar sergileniyor bir nesil katlediliyor hiç önlemler alınmıyor. Onun için dijital alış verişler zirve yapmış her şey alo ve bir tuşla hal ediliyor.
Tam bir sömürü taktiği, sosyal medyada kadın, bir tek erkekle yetinme ha. Diyebiliyorsa, erkekte ayni ise, vay bizim halimize, tüm ifsat araçları nikâhsızları teşvik ediyor, tepkide almıyor.
Alıştırma, başarma buna denir. Kitap okunmuyor. Siyasetçilerin çoğuna güvenilmiyor, siyasetçilerin bir birlerine acımasız saldırıları gerçek gündemleri değiştirmekten başka bir şey değildir. Husumetle, imhayla, iftiralarla, yalanla, pisliği karla kapatmakla, Kanunlarla korunmakla siyaset olmaz.
Siyaset çözüm üretme sanatıdır. Körü körüne inatla, itaat, biat etmekle bir yere varılmaz yanlışları daha da müzminleştirir. Allah insana en büyük nimet aklı vermiş, akıl emaneti niçin başkasına ipotekli olsun. Kimse kendisini kalaylamasın her şey ortada, millet her şeyi  görüyor kira lık meddahlar kalaylamaya can atsada. Siyasette eleştirme niçin olmasın. Halife Ömer eleştirilebiliyor. Demek bazılarında bilmediğimiz şeyler var.
Filistin için yardım çadırları kurulmuş, her tarafı yanlı siyaset gölgesi ile kaplı. Siyasi irade, önce kürecik, incirlik üslerini  kapatsın. Katil İsrail'in elçisini göndersin, tüm ticari ilişkileri askıya alsın başka bir şey istemiyoruz. Başta Anadolu gençlik, Milli Gençlik, İHH. Hak iş, memur sen, yürekleri gerçekten Dılhun olan bazı STK. Kuruluşları Filistin için ses getirici meşru eylemlerde bulundular. Alkışlıyorum. Bu vurdum duymazlığın, başı boşluğun, sorumsuzluğun, ifsat şebekelerine önlemler almamanın bedeli, korkarım berbat olur. saldım bayıra Mevlam kayıra anlayışı bir devran olsa da sonuç felakettir... Vesselam....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.