banner2

Şanlıurfa Merkez ilçeler ve Büyükşehir Belediye için sorulan sorudur başlıktaki soru.

Şehrin temizliği yapılıyor. Suyu akıyor. Sosyal faaliyetler devam ediyor. Çok önemli projeler devam ediyor. kimileri proje fikir aşamasında Kimileri ihale aşamasında kimiler de inşaat halinde… biten her proje de vatandaşın hizmetine giriyor zaten!..

Bu soruyu soran arkadaşların kaçta kaçı belediyelerin görevleri neler olduğunu sayabilirler?

Belediyelerin görevi; halkının ihtiyacı olan içme suyu projesi hazırlamak ve getirmek, Belediye sınırları içerisinde imar planları yapmak ve uygulamak, Kanalizasyon ve yol projeleri yapmak uygulamak, İmar yönetmeliği hazırlamak ve uygulamaktır. Ayrıca Belediyeler, sosyal faaliyetler kapsamında Çocuk parkları, fidanlıklar, oyun ve spor yerleri yapar.

Bu temel hizmetlerde bugüne kadar ufak tefek aksaklıklar dışında bir sorun var mı?.. Yok!.. Hepimiz bu memlekette yaşıyoruz. Evimizde her şey toz pembe olmadığı gibi kurum işleyişlerinde de her şey toz pembe olmaz-olamaz. Biz eksik gördüklerimizi yazacağız. Vatandaş şikâyet edecek, belediyeler de bu şikâyetlerdeki talepleri ivedilikle yerine getirecek. Getirmek zorunda…

O zaman bu “Belediyeler ne iş yapıyor” propagandasını kim ne için çıkartıyor?

Bu soruya cevap vermeden önce şuna açıklık getirelim! Şanlıurfa’da büyükşehir yasası ile birlikte merkezde iki ilçe kuruldu. Herkes bu ilçelere yeni belediye diyor. Asıl yanlış algı da buradan başlıyor. Yeni olan sadece Haliliye ve Eyyübiye belediyeleri değil, büyükşehir dâhil Şanlıurfa’daki tüm belediyeleri yeni!.. Yeni Büyükşehir yasası kapsamında bütün belediyeler yeniden yapılanıyor. yeni yeni kurumlar oluştu. Daire başkanlıkları oluştu. En önemli temel hizmetlerden sorumlu bir birim olan ŞUSKİ ortaya çıktı. Bütün ilçeler Büyükşehire bağlandı. Tüm belediyeleriyle yeni bir belediye anlayışının temeli atılıyor. Kısacası şehri devralan Celalettin Güvenç, her şeyi yeniden inşa ediyor. Her birimin temelini yeniden atıyor…

Bu yeni oluşumda büyük sıkıntılar çekiliyor. Fiziki yapı yetersiz!.. insan kaynakları yetersiz!.. Yeni mevzuatları bilen eleman sıkıntısı var… Yeni mevzuatları halka anlatmada yaşanan sıkıtı var… Vatandaş hangi belediyenin ne iş yapacağını bilmiyor. Bütün bunlar da kara propagandacılara malzeme oluyor.

Birileri Şanlıurfa’da kara propaganda yapabilir ama vatandaş neyin ne olduğunu görüyor…

Burada asıl sorun, bu algının oluşmasına katkı sunan Belediyelerin bünyesine yerleşmiş olan Truva atlarıdır…

Bu Truva atlarını belediye başkanları da biliyor. Bunlar bundan daha fazlasını yapabileceklerini sanmıyorum. Şapka düştü kel görünüyor. Bunlar da bu alanda daha fazla at koşturamayacaklarını yakında anlayacaklar. Yeni Türkiye’de bu tür kriptolu yapılara Şanlıurfa’da yer yok. Bunu yakında onlarda anlayacaklar!..

Ama her gün biraz daha ifşa oluyorlar..

Bu halk, bunlara geçmişte bedel ödetti. Bundan sonrada ödetmesini bilir… Herkes ayağını denk alacak. Bir yanda kefenini boynunda taşıyan Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu, diğer yandan bunların sayesinde koltuk kaptıkları halde cellâtlara kucak açanlar…

Herkes YENİ TÜRKİYE’nin ne olduğunu yakında kavrayacaktır…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.