banner2
Son zamanlarda ortadoğuda “Arap Baharı” adı ile birçok halk ayaklanması oldu. Ki bu ayaklanmaların bazıları hedefine ulaşmış olsa da birçok ülkede halen devam ediyor.
Bu ayaklanmaları herkes bir şeye yorumluyor. Bu ayaklanmalar için çok iyimser olanların yanında çok karamsar olanlarda var.
Aslında her şeyde bir “hayr” olmakla beraber, her şeyi hayra çevirmek için de bir çaba lazım.
Bu “Arap Baharı” denilen ayaklanmalar, yüz yıla yakındır zülüm altında inleyen halkların zalimlere isyanından başka bir şey değil.
Diktatörlerin zulmü artık son reddiye vardığı bu dönemde bir kıvılcım bekleniyordu. O kıvılcımı da Tunuslu 26 yaşındaki Muhammed Buazizi canı ile çaktı. Buazizi’nin kendini yakması ile başlayan isyanlar, bugün artık kontrolden çıkmak üzeredir.
Neden kontrolden çıkmak üzeredir? Çünkü hayra çevirmek için biz Müslümanlar ve bölge halkları bir çaba sarf etmiyoruz. Burada eylem yapanları kastetmiyorum. O eylemcileri “hayr” üzerinden sapmaları için her şeyi yapan şer odaklarını engellemeyen diğer milletlerden bahsediyorum.
Tabi, bunda Müslüman ülkelerinde bulunan diktatörlerin ülkesindeki insanların rakip olmasınlar diye çeşitli şekilde pasifsize etmesinin de etkisi var.
Biz Müslümanlar, biz her şeyi Allah’a değil de Amerika ve İsrail’e bağlayan Müslümanlar, biz nerede ise yeryüzü içi Allah ile beraber Amerika’yı terbiye edici olarak gören Müslümanlar bu süreçte ne yaptık? Bu sürecin Müslümanlar için hayrı getirmesi için en azında gönülden bir dua ettik mi? ama hiçbir şey yapmamıza gerek yok ki! Nasılsa Amerika ve İsrail istemese yeryüzünde yaprak dahi kımıldamaz (!) bazılarımız Allah inancının yanında böyle bir inanç edinmişiz.
Sureci biliyorsunuz! Önce Tunus, sonra Mısır, sonra Libya ve en son Yemen Kralı Abdullah tüm yetkililerini devrettiğini açıkladı. Şimdi istim üzerinde olan Suriye Lideri Beşşar Esad ölümüne direniyor.
Bu yaşanan süreç Türkiye olarak bize hiç yaramadı. Komşularla sıfır problem için yola çıkan AK Parti’nin artık komşu diyecek kimsesi kalmadı. Yunanistan Krizle boğuşuyor. Kıbrıs Rum Kesimi zaten malum. Suriye ile savaş eşiğine gelmişiz.  Uğruna batılı ülkelerle yüzgöz olduğumuz ve cansiperane savunduğumuz İran ile gemileri neredeyse Yakmak üzereyiz. Ermenistan’la zaten limonuyduk. Rusya ile hiçbir zaman ortak bir yönümüz olmamıştı-olmuyor.
Görünen o ki; bu baharlar ve bu baharların rüzgarı bizi fazlası ile nezle edecek gibi.  Allah bu işi Müslümanlar için ve insanlık için hayra debdil etsin. AMİN!..
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.