banner2

Müslümanın boş işlerle uğraşması kadar çirkef bir şey yoktur. Kasıtlı olarak günlük gündemler oluşturularak insanlık özünden koparılmak isteniyor.8 Mart kadınlar günü imiş, kutlayan kutlasın bana ne, yalanın daniskasıdır diyorum. Kadını soğan gibi soyanların, kadını erkekleştirmek isteyenlerin, kadını çıkar ve egolarını tatmin için görenlerin kadın haklarından bahsetmeleri kadına en büyük hakarettir. Kadına verilen değer dinimizde bellidir kadına verilen bu kudsi pay beşeri hiç bir görüşte bulamazsınız. Nikâhsızlık kadın hakkı ise savunanlara veyl olsun, elleri kırılsın, dilleri tutulsun. Kadın konusunda bazı eblehler feminizmi savunuyorlar bu anlayış tam bir hovardalıktır. Kadın konusunda fıtratı zorlamak sapıklıktır. İslam dininin kadına biçtiği pay bizim referansımızdır. Bunun dışındaki eylem söylemler boş şeylerle uğraşmaktır.

Günlük yaşantıda çivisi çıkmış siyasi söylemler insanları hem ifsad ediyor, hem de ayrıştırıyor. Dinimizde siyaset, lider, yönetim şekli bellidir. Söylemlerinde, ümmet, hilafet, vahye dayalı anlayış, adıl paylaşım, hakkı üstün tutma anlayışı olmayan hiç bir siyasi akımdan ümmet fertlerine hayır gelmez, gelmediğine göre neyin mücadelesi veriliyor. Hele müslümanın oyları ile iktidar olup, demokrasi, laiklik, Avrupa hayranlığına soyunmak, Müslüman geçinenlerin vasfı değildir. Haziran’dan önce Avrupa’ya geçmek için vizeler kalkacakmış, dünün sözde mücahitleri, siyaset petekleri muhipleri Allah'tan korkmadan ekranlarda yazılı basında her gün bu batıl görüsü pişirmeye çalışıyor, taraf bulmaya çaba sarf ediyorlar. Müslümanların bu görüşlerden uzak durması akaidi bir olaydır. Tek dişi kalmış canavarlardan hala ne bekliyorsunuz. Müslümanı kendisine benzetmeye çalışmaya gayret edenlere kanmamak, kalbende olsa Siyonist görüşlere buğz etmek amellerin en Akallısıdır. Saltanatlarını, sindirme, yıkım, koruma ve öldürme ile sürdürmeye çalışan ebrehe ordusu heveslileri hiç bir zaman hedeflerine varamazlar, Saddam, Kaddafi, Eset, ABD, AB gibi. Bu gaddarların başına gelenlerin bazılarını gördük, bazılarını sağ olanlar görecekler.

Genelde Müslümanlar özelde ise ülkemiz üzerinde emelleri olanlar gizli dünya devletçiklerini tesis etmeye çalışıyorlar, fikir bazında bizler içinde bulunduğumuz gemiyi delmeye çalışanlara seyirci kalamayız. Olaylara Kur’an-a gözlük takarak bakılırsa yanılmayız. Bu fırtınalı havada siyasilerimiz birlik ortak akılla hareket etmelidirler. Boş çekişmelerden imtina etmelidirler. Toplumun huzuru için eğitim sistemine el atılmalı karma eğitimden vazgeçilmelidir. Dini okulların tümü gözden geçirilmeli, müfredatlar değişmeli, Arapça, Osmanlıca dersleri liyakatlilerce verilmelidir. Anayasa yapılacaksa Müslüman halkın inançları doğrultusunda olmalıdır. Tüm diyanet fertleri sağlam, ehlisünnet çizgisinde eğitime tabi tutulmalıdır. Tüm alanlarda önce ahlak ve maneviyat rehber edinmelidir. Aile yuvaları büyük bir darbe almıştır.

Tesisi için ciddi tedbirler alınmalıdır. Doğu illerini kurtaracak ciddi yatırımlardır. Ağır sanayi hamlesi zaman geçirmeden hayata geçirmelidir. Hayvancılığa çok önem verilmelidir. Arapça eğitimli medreseler coğalmalı, eğitimcileri ehliyetliler olmalı medreseler denetlenmelidir. Basındaki yozlaşmaya son verilmelidir. Adalet terazisi ehline birakılmalıdır. Uyuşturucunun her çeşidine medenice savaş açılmalıdır. Müslüman halk faiz kıskacında bırakılmamalı, helal lokma zemini için çaba sarf edilmelidir. Helal gıdaya önem verilmelidir. Düşenin dostu yoktur. Dost acı söyler. Son pişmanlık fayda vermez.

Affetmek büyüklerin sanındandır. İntikam heveslisi olmak aczin teslimiyetidir. Bir saat tefekkür bin rekât nafile namazdan efdaldır. Hayâ imandan bir parçadır. Boş teneke çok ses getirir. Zenginin malı, unvanlının mevki makamı, fakirin çenesini yorar. Kur’an, Sünnet, Fıkıh düsturumuz olmalıdır. Helal, haram kuranı terimlerdir. Tüm alanlara yayılmalıdır. İnsanları şahıslara değil Allah'a davet etmek kopmaz ipimizdir. Fanilere bel bağlamak faniliktir. Her Müslümanın kur’an-ı kerimin Muminun suresinin 1-11 Ayetlerini okumalarını amel etmelerini tavsiye ediyorum. Söylediklerimi önce nefsime söylüyorum. Boş zaman geçirmek, boş şeylerle uğraşmak odun hamalı olmak demektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.