banner2

Ülkemizdeki seçim hiç bir ülkenin seçimine benzemez. Seçim yarışını boğa güreşine benzettim. Seçim bir yarış ise, kazananı kaybedeni olacaktır. Hem demokrasi diyorlar hem de sonucu kabullenemiyorlar. Medeni ülkelerin hiç birinde bizimki gibi aşırı derecede çekişmeler olmaz sanırım. Seçimin sonucunu hazmedemeyenler; dürüst olsalar, hakperest olsalar belki hak verilir. Saldıranların siyaset sicili ne kadar bozuk olduğu halkça bilinmektedir.

Dünya etme bulma dünyasıdır. Her şey devam edebilir zulüm asla devam etmez. Mendakka dükka külli bir kaidedir. Siyaset değirmeni çok insan öğütmüştür. Halk siyaset aktörlerinin denetmenidir. Halk sız siyasetçiler er veya geç halkın tokadını yemeye mahkûmdurlar. Ülkemizde dört beş Ay zarfında iki seçim yapıldı halk iradesine AKP dışında üç parti hükümet kurmaya yanaşmadı halk geçim ve seçimle boğuşurken, ikinci seçim bir kasımda yapıldı halk hükümet kurmaya yanaşmayanlara cevabını verdi ve tek başına AK Partiyi iktidar yaptı. İktidar olmamak için çaba sarf eden böylesi muhalefet can simididir. Tebrikler.

AKP Muradına erdi şimdi icraat zamanı artık bu işin mazereti de yoktur. Siyaset balının sinekleri çok olur. Konması kolay uzaklaştırılması çok zor olur. AK Parti çok uyanık olmalıdır. Bu seçimde İslami kesim arasında İslami olmayan söylemlere şahit oldum. Beşeri siyaset bir dinmiş gibi algılamak yanlıştır. Bu gözlükle bazı insanlar dini konularda halkın emektarı olan mümtaz bazı hocalara (papaz, din değiştiren hoca, şirk düzeni taraftarı gibi) çirkin sözlerle hakaret ettiler. Bu ifadeler akaidi olduğundan, niyyete göre söyleyeni bu ifadeler küfre kadar götürür.

İçinde yaşadığımız sistem, rejim bellidir. Müslüman’ın nasıl hareket edeceği İslam fıkhında mevcuttur. Kem söz sahibinindir. Vesselam. Seçim zamanı il dışında olduğumdan seçim atmosferini basından takip ettim. Cumhuriyet tarihinde ümmet fertlerinin ezici çoğunlukla aynı odakta buluşması çok sevindiricidir. Bu Osmanlı tokadını hiç kimse şahıslara bağlamasın. Sorunların çözümü için halkın AKP 'ye belki son şans desteğidir. Seçimin sonucunu ben böyle okuyorum. Her şeyin hayırlısı fikir bazında isteğimiz yerleşim yerlerini betonlarla süslemek değil, beş yıldızlı oteller hiç değil, toplumu uydurulmuş dinden kurtarıp, indirilmiş dinle toplumu hemdem etmektir. İnanmadığım demokrasiden ne kadar istifade edilirse kardır. Mevsimlik Müslüman olmamak dileklerimle... 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.