banner2

Bez mi Âlem! Ruhlar âleminde Rabbimizin ben sizin Rabbiniz değilmiyim? Dediğinde tüm ruhların Bu ifadeye evet sen bizim rabbimizsin demesidir. Seçimimizi ta ruhlar âleminde yapmışız. Bu öyle bir seçim, öyle bir misak, öyle bir rabıtadır ki, Dünya’ya ayak basınca Allah’tan başka ilahlar edinmemek, Kula kul olmamak. Allah’ın kendilerinden razı olacağı olanlarla olacağız demektir. Bu misak dünyada zengin olmak değil, Ahiret zengini olmak demektir. Bu seçim, misak helal haramı bilmek, haramlardan çekinmek, helallere abone olmak demektir. Bu misak tüm beşeri putları ret etmek demektir.

Yeni kutsal topraklardan geldim. Allah her kese nasip eylesin. Uyduruk dinle ümmet fertleri oyalanıyor. Kutsal beldelere gitmeden önce siyasi atmosfer tam hız devam ediyordu, gelince daha da şiddetlenerek devam ediyor. Beka sorunu, hainler, şer ittifakları, Zillet ittifakları, kendisinden olmayanlara particik, Belediyelerin satış mekânları pervane gibi dillerde dolaşıyor. Hatta bir gazete Hal yüzsüzleri diye manşet atıyor. Ölçüler, mizanlar, erdemlikler, hikmetle yaklaşımlar bertaraf edilmiş, siyaset yönetim anlayışından menfaat yarışına dönüşmüş. Siyasetteki anlayış seçme seçilme değil, seçimler geçimlere angaje olmuş. Bu dil Toplum fertleri adına bize yakışmıyor. Yeni Umreden geldim dedim Allah Resulü SAV Müşriklerin en azgınlarına Taife giderek dini anlatırken, onlar Peygamberi taşladılar rahmet peygamberi onlara bilselerdi yapmazlar Allah’ım demişti.

İnsanlarla uğraşırken hele beşeri siyasette ölçü bu olmalıdır. Anlaşılan paralı poşet uğursuzmuş, Sebze meyveler, bakliyat tüm tüketim maddeleri zamda zirve yapmış, devlet ticaretle uğraşmaz anlayışı ile devlete gelir getiren ne varsa satmış, özelleştirmiş aynı anlayış şimdi zarzavatla uğraşıyor. Çok çelişkili bir durumdur. Besle kargayı oysun gözünü misali. Marketleri şişirenler şimdi marketlerden şikâyet ediyorlar. Ülkeyi bu hale getirenleri bir türlü bulamıyoruz. Çobanlık iddiasında bulunanlar koyunları kaptırmış kurda suçlu çoban iken, şimdi suçlu aranıyor. Bu ülkenin bir vatandaşı olarak Ey icra makamında olanlar! Ne lafla, ne söylemle, ne fuarlar düzenlemekle, ne suçlamakla, ne varlık ne yoluk ifadeleri ile zamlar düşmez tek çare üretimle olur. Bir Martta devlet çiftçilere destekleme veriyor. Çiftçi parayı aldıktan sonra saldım çayıra Mevlam kayıra anlayışı ile üretim olmaz. Denetimsizlik, takipsizlik, kayırmacılık üretimin olmayışında en büyük etkendir.

Varlıktan bahsedenlere canlı bir örnek vereyim. Kutsal beldelerde iken, dövizciye gittim 2000 TL YI Arabistan Riyaline çevirmek istedim. Ne kadar verse 1300 Riyal 700 TL mi kim çaldı bizi bu hale getiren kim? Karamsar mı düşünüyorum? Her Seçim döneminde oyları bize verin düzelecek diyenler ayni şeyi söylüyorlar. Demek seçimden sonra her şey düzelecek deniliyor ama düzelmiyor. İki büyük İlimizde zamları yenmek için Belediyelerce sebze meyve hatta temizlik belki bakliyat için halka arz satış mekanları tanzim edilmiş, kuyruklar çok uzun bu bile polemik yapılıyor. Bu kuyruklara kimisi yokluk diyor, kimisi ise varlık diyor. Bu anlayış halkı aşağılamak yaklaşımıdır. Yokluk, kuyruk nasıl varlık olabilir. Gerçi bu kuyruklara mazlum halkımız alışkındır.

Geçmişin çay, şeker, un, gaz kuyrukları, şimdinin sebze kuyrukları, su, Elektrik, doğalgaz faturalarını yatırma kuyrukları, Bankadan, PTT den para çekme, yatırma kuyrukları bizim gibi evcillerin alıştıkları kuyruklardır. Halk geçim derdinde siyasetçiler seçim derdinde bakalım el mi yaman, bey mi yaman? Göreceğiz. Şubat Ayı şehitler ayıdır tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. 23 Şubat 1979 da Milli Görüşün İlk neferlerinden devredaşım Metin YÜKSEL İstanbul Fatih Camii avlusunda şehit edilenlerdendir. Metini şehit edenler şimdi vatansever olmuşlar. Ne yapalım? Hak dava için şahadet bir çığırdır. Cihadın zirvesidir. Anadolu gençlik Derneği İstanbul şubesi şehit Metin YÜKSELİ unutmamış, şehit edildiği mekânda yâd edilmiş, edilmeye de devam edecek. Bezmi Âlemde seçimimizi yaptığımıza göre hakkı hâkim kılmak için hak dava yolunda sapmamız olmaz olamaz, dünyalık için hak davadan sapanlara Rabbim hidayet versin… Vesselam.

hidayet versin vesselam.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şeyhmüslüm 5 yıl önce

Çok güzel tespitler ama anlayana...