banner2


Şanlıurfa'da yaklaşık 100 yıldır ekip biçtikleri arazilerin, içerisinde bazı avukat ve bürokratların da olduğu bir grup tarafından yabancı kişilerin adına tapu edildiğini belirten köylüler, mağdur edildiklerini, bu mağduriyetin giderilmemesi durumunda büyük sorunların yaşanacağını söylediler.
Yıllardır ekip biçtikleri arazilerin köylüden habersiz bir şekilde başkalarının üzerine tapu edilmesinin arkasında bir tür "arazi mafyası" olduğunu iddia eden köylüler, yaşanan sorundan haberi olan siyasilerin bu soruna çözüm bulmaması durumunda bölgede önü alınamayacak olayların yaşanabileceğinden korkuyor.
Şanlıurfa merkeze bağlı Kepirli, Kadıkendi, Âşık, Yenice, Akziyaret, Hancığaz, Mehmetçik, Karaköprü, Göktepe, Derman, Örencik, Dağeteği ve Maşuk gibi mahallelerde yaklaşık 70 bin dönüm hazine arazisinin aynı yöntemle alınmaya çalışıldığı iddia edilirken, özellikle Şanlıurfa'nın en önemli ve verimli arazilerinin seçildiği belirtiliyor.

Konuya muhatap olan mahallelerin muhtarlarının yaşanan sorunu Ankara'ya giderek siyasiler nezdinde dile getirdiği halde konuda hakkında herhangi bir adımın atılmadığı da iddia edildi. (Osman Gülebak- Ramazan Casuk-İLKHA)

Bu haberi okuduktan sonra insanın tüyleri diken diken oluyor ve insan inanmak istemiyor. Eğer iddialar doğruysa ve yıllarca ekip biçtikleri arazileri başkalarına peşkeş çekilmişse bunun hesabı çok acil bir şekilde sorulmalı ve yanlış yapanların cezalarını çekmeleri sağlanmalıdır.

Daha önce de bazı çulsuzların kısa süre içinde büyük işadamlarına dönüştüğünü yazmış ve FETÖ'nun arazi mafyalarına dikkat çekmiştim. Adına ister mafya deyin ister çete deyin isterse de örgüt deyin neticede bunlar menfaatleri için ruhunu satan fakir fukaranın kanını emen asalaklardır.

Yaklaşık 20 yıl önce Akçakale'den gelip Karaköprü'den geçecek olan Demiryolu için ayrılan bir güzergah vardı akıbetini merak ediyorum. Demiryolu projesi iptal mi oldu? İptal olduysa o araziler kimlere veya hangi kurumlara tahsis edildi? O güzergâhtaki araziler duruyorsa demiryolunun yapımına ne zaman başlanacak?

Amacım burada kimseyi zan altında bırakmak ve karalamak değildir. Unutulanları hatırlatmak hatırlananların hayata geçirilmesini sağlamak ve kamuoyunu aydınlatmak adına yapılmıştır.

Allah, hak ve hukuk tanıyan Adaletle hükmeden, fakirin, yetimin ve mazlumun hamisi olan idarecileri başımızdan eksik etmesin.

Selam ve dua ile…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.