banner2


 

Yıllar, aylar, haftalar, günler su gibi gelip geçiyor. 365 Günü geride bırakıyoruz. Bir yıl içinde ne yaptık muhasebe yapmamız gerekmez mi? Dünyaya o kadar dalış var ki, insan muhasebe yapmaktan gafil. Hâlbuki hayatta kaldıkça her saniyesinden sorumluyuz. Bir yıl içerisinde ibadetle aram nasıl geçti. Allah ile irtibatım ne kadardı. Bilmediklerimi ne kadar öğrendim. Bildiklerimden ne kadarını yitirdim. Mazlumları ne kadar gündemime aldım… Zalimlerden ne kadar uzaklaştım. Bir yıl boyunca kaç ayeti tefsiri ile mütalaa ettim. Allah resulünün hadislerinden kaç tane okuyup ezberledim. Bir yıl boyunca bir ilmihal kitabından kaç bilmediklerimi öğrendim… Kaç dini kitap okudum. İbadetlerimde eksiklerim nelerdir… Ne kadar günah işledim veya sevabın peşinden koştum. Kazanırken, sarf ederken halel harama riayet ettim mi? Kaç fakiri doyurdum. Kaç hastayı ziyaret ettim. Sılayı rahim akrabalık ilişkilerim nasıldı. Çocuğumu evlendirirken dini referans aldım mı? Evdeki, yetişkin, kızıma, oğluma, gelinime, eşime Namaz kıldırabildim mi?

Yıl boyunca kul hakki üzerime geçti mi? Ana babamı ne kadar sordum, sevindirdim. Eşim benden ben eşimden ne kadar memnun kaldım. Kimin kalbini kırdım, gıybetini yaptım, iftira attım. Kısacası takvim yaprağını koparırken, geçen ömrümüzün muhasebesini yaptık mı? İyi amelimize şükür, günahlarımıza da tövbe ettik mi? Bir mümin her akşam bunları kendisine sormalıdır… Geçen ömür günleri bizden geçmiş. Yok, böyle değil, cebimde yılbaşı gecesi bileti var. Bu necis para bana çıkarsa hayallerimi gerçekleştireceğim diyorsan. Hayatin, ömrün odun hamalı olarak geçmiştir. İslamda yılbaşı, Noel baba piyango bileti, şans oyunları yoktur. Kim bilet alır kutlama yaparsa günah işlemiş olur. İşlenen fiiller İslami değil de ondan. Hele yılbaşında hindi kesmek, çam fidanlarını devirmek, o geceyi sarhoş kafa ile geçirmek tam bir Yahudi âdetidir. Bir hadiste " Kim kendisini bir kavme benzetirse o da onlardan olur." Buyurur Allah Resulü SAV… Bu benzeme hayatin tüm alanlarını kapsar. Helal ameller var iken, haram fiilleri işlemek Müslüman’a yakışmaz…

Gençliğimiz İslamsız bir hayat geçiriyor. Genç haram olan zina fiilini işliyor. Hocam cünüplükten kurtulmak için gusül gerekir mi? Diye soru soruyor. Ne çirkin bir tablo Allah’ım. Rahmanın okuluna öğrenci olan insanlar her günün, saniyenin hesabini yapan muttaki kullardır. Şeytan okulunun öğrencisi olan insan tipleri ise hem kendilerine, hemde insanlığa zararlı mahlûklardır. Bir yılın muhasebesini yaparken, Irak, Suriye, Filistin (Aksa) Mısır, Myanmar, Libya, Afganistan, mazlum İslam beldeleri de her zaman gündemimizde olmalıdır. Bu Müslüman halkı katledenleri, ülkelerini kimlerin sömürdüklerini fert, cemaat, yönetim olarak tanımalıyız. Bahsi geçen ülkelerin mazlumiyetleri görünenden daha fazladır. Zulümlerle ilgili basın zalimlerin, Siyonistlerin elinde ise, sağlıklı bilgi alma kanalları da göstermeliktir demektir. Basın halkın gören gözü, işiten kulağı, tutan eli iken ne yazık ki, saltanatların, lider, para, sömürü araçlarının kiralık odunları olmuştur. Myanmardaki zulümleri görmek, görüntülemek yasakmış.

Bir yıl geçince, geçmişte de, gelecekte de fakir, yine fakir olarak hayatını sürdürmüş, aç kalmış, hayatı borçla geçmiş, zulme uğramış, ağlamış, sıkıntılara katlanmış, deniz sularında can vermiş, öz yurdundan göçe zorlanmış, ekmeği elinden alınmış, köle gibi çalışmış, çalıştırılmış, yalanlarla hep kandırılmış, sindirilmiş, dertlerle, boğuşturulmuştur. Resmi rakamlara göre dünyada 250 Milyona yakın mülteci varmış, yeryüzündeki sermayenin % 80 oranında sömürücülerin elindedir. Kalan % 20 İse diğer tüm insanlarındır. Ne güzel bir dünya halen de doymak bilmiyorlar. Adil paylaşım yok anlayacağımız. Var olsun yalancı Demokrasi. Yöneticilerimiz geride bıraktığımız 2017 Yılında Memur Emeklilerine iki kilo et parası maaş zammı verdiler. 2018 yılında da bir o kadar vereceklermiş ye ye bitmez.

Yalan üzerine kurulmuş bir düzen. Bazı yanlı, satılık kalemşorlarda pembe tablo çiziyorlar. Gerçeği görmediklerinden günaha giriyorlar. Bunların yıllar karnesi de sıfırdır. İyi şeyler hiç olmamış mı? Elbette oldu. Bunlar: Müftüler dini nikâh kıyacak, Diyanet yılbaşı bileti almak haramdır demiş, İslam İşbirliği teşkilatı daha önce Amerika’nın ilan ettiği Kudüs İsrailcin başkentidir kararına karşı 48 İslam ülkesi de Doğu Kudüs Filistin’in Başkentidir demiş, kim kimi kandırıyor anlamış değilim. Yakında Ayasofya ibadete açılırsa şaşmayın taksitle dinin emirlerini vermek, hava aldırmak beşeri siyasetin taktiklerindendir. Unutmayın 2018 de seçim var. Niyetleri bilen Allah’tır. İnsanlık için faydalı olanı alkışlar, yanlış olanı da iteriz. Bir yılı günah ve sevapla geride bırakırken, geleceğe umutla bakmak her canlının hakkidir. Vesselam.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.