banner2


Said Özdemir Ağabeyin hayatını okudum. Çok sıkıntılı günler yaşamış bir zattır. Onun hayatı bir kitapla anlatılır ama belki de bir tek cümleyle ifade edilebilir. Bana göre Said Özdemir Ağabeyin hayatını hülasa edecek cümle şudur: “Said Ağabey, Risale-i Nurun neşri için Üstad’tan aldığı emri yerine getirmek üzere her şeyi göze almıştır.”

Nitekim Risalelerin sırayla basımını yapan Said Özdemir sıra Tarihçe-i Hayat’a gelince basılacak nüshayı Üstada götürür. Üstad: “Said Kardeş Tarihçe-i Hayat çok mükemmel olmuş. Hatta 20 mecmua kuvvetinde oldu. Sen Tarihçe-i Hayat’ı basarsan hapse gireceksin. Eğer hapsi kabul ediyorsan götür bastır” der. Said Özdemir de “kabul ediyorum” der. Said Özdemir oradan ayrılınca Üstad talebesi Bayram Yüksel’e “Bu kitap 10 ordu kuvvetinde olmuş” der.

Her Ağabey, tıpkı parlak cisimlerin güneşten aldıkları ışıklar misali, Üstad-ı muhtereminden kabiliyetine göre feyz almıştır. Hatta denilebilir ki, her talebe üstadın bir yönüne daha çok mazhariyet kesp etmiştir. Benim anladığım kadarıyla Said Özdemir Ağabey’de şu meziyetler daha çok öne çıkmıştır: O hep hakikatın peşinde koştu. Hiçbir gün şahsını nazara vermedi ve hayatını neşriyat için vakfetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.