banner2

Bilimsel olarak ispatlanmış bir vaka var; “Celladına âşık olmak”

Celladına aşık olmak ya da diğer bir adıyla “Stokholm sendromu” vakası; “Stokholm sendromu, denen bu terim rehinenin kendisini rehin alan kişiye duygusal anlamda bağlanması olarak özetlenebilecek psikolojik durumunu anlatıyor. Psikiyatr Nils Bejerot tarafından adlandırılan sendrom ismini 1973 yılında İsveç’in başkenti Stokholm’de yaşanan bir olaydan almış; 23 Ağustos 1973 günü Jan Erik Olsson Stockholm’de bir banka şubesini soymasıyla başladı. Müşterilerin ve bu arada bazı memurların dışarıya kaçmasına göz yuman soyguncu üç banka memuresini esir aldı. Bu süre zarfında rehineler, soygunculara duygusal bir yakınlık hissetmeye başladı. İddiaya göre rehinelerden biri nişanlısını terk ederek Olsson’un hapisten çıkmasını bile bekledi. Bu soygun girişimi sırasında polise yardımcı olan kriminolojist ve psikiyatrist Nils Bejerot, rehinelerin bu psikolojisini, ‘Stockholm sendromu’ olarak kavramlaştırdı.”

Kobani'ye gitmek üzere dün sabah saatlerinde Türkiye’ye giriş yapan Peşmerge güçleri, Şanlıurfa'da yol boyu dizilen kalabalık gruplar tarafından havai fişek ve sloganlarla karşılandı. Karşılama sırasında, grubun attığı "Biji serok Obama" (Yaşasın Başkan Obama) sloganı atılması, Peşmergelerden bazılarının yüzleri kapalı ve giysilerinde ‘US Army’ (Amerikan ordusu) yazısı ile Amerikan bayrağı etiketinin bulunması ancak “Stokholm sendromu” ile açıklanacak bir psikolojik bir durumdur.

Obama ve ya asıl adıyla Amerakan taraflı tarafsız her kes tarafında biliniyor ki bütün fitnelerin başı ve büyük şeytandır. Büyük şeytana yaşasın demek bence Celladına âşık olmaktan da ötedir.

Baksanıza, Kürtler; "Biji serok Obama" (Yaşasın Başkan Obama) diyor. Türkiye Hükümeti Obama için köprü kuruyor... IŞİD silahlarını Amerikan’dan alıyor. Esad Amerikan desteğiyle hala ayakta!.. İran amerikayla işbirliği yapıyor. Irak zaten hala Amerikan’ın güdümünde... Yapılan bir araştırmada IŞİD'in cephaneleri arasında az miktarda da olsa İran yapımı silahlar var... kimin eli kimin cebinde belli değil... Ama belli olan bir şey var! O da Amerika’nın bir eli hepimizin sırtında, sırtımızı sıvazlıyor.. Diğer elide hepimizin cebinde. Ceplerimizi boşaltıyor. Dökülen kanlarımız ve gözyaşlarımız üzerinden servet yığarken, bir de bizim sevgimizi kazanıyor. Ne güzel değil mi?..

Amerikan, IŞİD diye Irak Ordusunu bombalıyor, pardon yanlışlık oldu diyor. Mazur görüyoruz. IŞİD diye Kürt bölgesini bombalıyor. Yine mazur görüyoruz. “Yanlışlık olmuş diyoruz”yoksa ABD bizi seviyor bombalamaz diyoruz... PYD’ye silah veriyor. Ama silahların bir kısmını IŞİD’e atıyor. Maksat denge sağlansın. Daha çok çatışma yaşansın. Daha çok bu bölgede insanlar ölsün!.. ona da yanlışlık olmuş diyoruz. Ev sahibi Amerikan ya... kırarsa bir hikmetti var diyoruz. Ama öte tarafta “İslam” dininde olan bizler bir birimize karşı o kadar kin ve öfke doluyuz ki bunu kelimelerle anlatmak mümkün değil. Kafire karşı şeddid olmamız lazımken bir birimize karşı şeddid olmuşuz!!!

Kobani dolayısıyla yapılan eylemlerde öldürülen insanların öldürülme halini hepimiz gördük. Biz bir birimizin kanını İçme pahasına bir birimize düşmanlık ederken Amerikan’a ve Obama’ya sevgi besliyoruz..

Haydi! Biz de hep bir ağızdan bağıralım; "Biji serok Obama"(Yaşasın Başkan Obama) “Biji Amerikan” (Yaşasın Amerikan) diye...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.