banner2

Bu söz ister atasözü, ister kelâmı kibar olsun büyük manalar ifade eder. Her söylenen güzel ifadeler insan içindir.
Allahı'ın bunca nimetlerine ğark olan insan, yaratana karsı, nankör, şükürsüz olduğu gibi, bir birine karşıda nankördür.
Bir insana 99 iyilik edersin, hoşuna gitmeyen bir fiilini söylersin hemen senden yüz çevirir. Vefa bir den kayıp olur. Hasım durumuna düşersin. Bu tutum ve davranış Ahlak anlayışı ile bağdaşmaz.
Bu günlerde; Çoğu yalan üzerine kurulmuş, yanlı ekranların çoğunda zam konusu işleniyor. Ekranlar indir, bindirmeyle dolu. Zam hırsızı aranıyor bir türlü bulunamıyor.

Basının çoğu iktidarın güdümün de, öyle tablolar çiziliyor ki, her şey gül ğülistanlık. Her gün yüksek meblağla ihracat rakamları veriliyor. Kıskananlar dillendiriliyor. Borsa bu kadar yükseldi, mevduatta bu kadar para birikti. Hak sahiplerine faizler ödeniyor.
Faiz, ben diyorum. Faiz için kılıf uydurmuşlar onu telâffuz ediyorlar. bunların hiç biri karın doyurmuyor. Bir ülke yağ, şeker, et, buğday, bakliyat, ithal ediyorsa, bu ülke dışa bağımlıdır demektir. savunma sanayiyi geçiyorum.
Zaruri tüketim malzemelerin kıtlığı, sıkıntısı, ithalatı yanlış ğüdülen politikaların eseridir.
Hele tarım ülkesi ülkemiz için, çözümü ileri tarihlere ertelemek, siyasetin kandırma taktiğidir. Kim ne yapmak istiyorsa elinden tutanmı var? kim ne derse desin, kolay olan küresel daralma densede, siyasetin ballı peteklerine konanlar görmese, açlık, yokluk çığlıklarını duymasa, ülkede müzmin bir geçim sıkıntısı var.

Sabit gelirliye sadaka gibi çay kaşığı sözde zamlar verilsede durum değişmiyor. Zihniyetler değişmedikçe...
Bu ciddi konuyu hiç kimse siyaset malzemesi yapmasın. iktidarlar muktedir ise, çözümler bulsun. Zamların sorumlusu zincir marketler gösteriliyor. Market çıktığı günden beri hiç sevmedim. Kapitalizmin emici hortumları olarak gördüm halen de ayni görüşteyim.
Bugün zincir marketlerden şikâyet edenler, ülkenin her tarafına bu marketleri dizenler, destekleyenler, yayanlar kendileri değil mi?
Boşuna dememişler besle kargayı oysun gözünü. işin acı tarafı bu kapitalist emici hortumlar en çok dar gelirliyi emiyor, gözünü oyuyor. Alış verişte benim tercihim yerli market ve bakkal amcadır. Zamların en büyük nedeni, yüksek maliyetlerdir. Akaryakıt ne kadar yükselirse, iğne den ipliğe her şey zamlıdır Vesselam.....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.