banner2

Her Yıl,her Ay,her hafta, her gün Allah'ın ayetlerindendir. Kıldığımız baş vakit Namaz günlere serpilmiş,Oruç oniki Ayda bir Ay, Hac zengin olana ömür de bir sefer. Cuma haftada bir gün, Dini bayramlar yılda iki Allahın tüm günlerinde ibadet etmek Alla' ha kulluk yapmada sınır yoktur.

Kul her an zaman ve mekanda Rabbine ibadet zikirle tekmil verebilir, vermelidir. Üç aylardan Şaban ayı içindeyiz. 27/mart 28'e bağlayan gece Berat gecesidir.

Ayni zamanda mübaret Ramazanın da müjdecisidir. Allah CC. ayeteti kerimesinde şöyle buyurur. " Apacık olan kitaba and olsun ki,biz onu müba rek bir gecede indirdik. Şüphesiz biz insan ları uyarmaktayız. "Duhan suresi/1-3 Tefsirlerde Kuran-i kerimin nazil olması Kadir gecesinde,tamamının ise berat gecesi Levhi Mahfuzdan dünya semasına inmesidir.

Kur'an Okunmalı, anlaşılmalı, yaşanmalı ve anlatılmalıdır. Berat gecesinin fazileti ile ilgili efendimiz SAV.Şöyle buyurur. " Allah-u taa la rahmetiyle Şabanın onbeşinci gecesi Dünya semasında tecelli eder ve kelb kabi lesi koyunlarının kılları sayısından daha fazla kişiyi bağışlar. " Tirmizi savm 39/ Başka bir hadis "Şabanın ortasında ge ce ibadet ediniz.

Gündüz Oruç tutunuz.Allah o gece güneşin batmasıyla dünya semasında tecelli eder ve fecir doğanakadar Yokmu benden af isteyen onu af edeyim. yok mu benden rızık isteyen ona rızık vereyim.

Yokmu bir musibete uğrayan ona afiyet vereyim.Yokmu şöyle. yokmu böyle. "der buyurmuş.Ibni mace/ 191 Mübarek gecelerde gunahlar af edilirken, bazı günah lar ise af edilmiyor. ALLAH'A şirk koşmak, kahin sihirbaz,müşahin (Çok kin güden) içki içen,ana-babasını inciten, zina edenler müstesnadır.

Etterğib 2/118 başka bir hadis meali, "Allahu taala şabanın onbeşinci gecesi(berat gecesi) Tecelli eder Ana baba sına asi olanlarla Allah'a şirk koşanlar dışinda kalan bütün kullarını bağışlar." ibni mace/Salat/191 Bu mübarek gecede ne yapılmalı
1. Azda olsa ibadet yapılmalı kaza namazı kılınmalı, Kurani kerim okunmalı.
2.Bol bol dua edilmeli, işlediği günahlar dan tövbe edilmeli.
3.Dargınlar barışmalı,
4.akraba büyükleri ana-babaların hayır du aları alınmalıdır.
5. Fakir, borçlu, geçim sıkın tısı çekenlere yardım eli uzatılmalıdır. Bu yardımlar nakdi olmalıdır.
6.sadaka her zaman verilmelidir.
Bu yazdıklarım aslında her zaman olması elzem olan iyi ameller dir.Bu mübarek gecenin feyzinden mevla bizleri feyizlandırsın.Ümmetin uyanışına vesile olsun.Berat geceniz mübarek olsun.
vesselam....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.