banner2

Bir dostum anlattı.
Eşi hastalanmış. Günlerce halsizlik ve baş ağrıları dinmeyince doktora gitmiş. Bu hadise Şanlıurfa’da oluyor…
Adam sigortalı (önceki sigortalıların zorluklarını hepimiz biliyoruz) eşini uzun uzun muayene eden doktor diyabetten (Şeker Hastalığı) şüpheleniyor. Tahliller yapılıyor. Veriler yüksek çıkıyor. Diğer gün aç karına gelmesi söyleniyor.
Bayan aç karına tahliller için gidiyor. Önce aç karına tahliller yapılıyor. Sonra diyabet ilacı veriliyor. Bir saat sonra yine tahliller yapılıyor. Sonuçlar için öğleden sonra gelmesi söyleniyor.
Öğleden sonra dostum tahlil sonuçlarını alıp doktora gösteriyor. Tahlil veriler yüksek ve ilaç tedavisi başlanması gerektiğini söylüyor doktor.
Bunun için 15 dakika beklemesi söyleniyor. Bu arada hastanın ilaçlarını alabilmesi  için doktor tarafından bir rapor hazırlanıyor. 15 dakika geçmeden tekrar çağırıyorlar. Bir yıllık rapor çıkartılmış imzalanmış ilaç alması için teslim ediyorlar.
Her şey burada da bitmiyor. Doktor hanım bir uzman danışman çağırıyor. İlaçların nasıl kullanılması gerektiği en ince detaylarıyla anlatıyor onlara danışmanları. Burada da bitmiyor. Danışman kartını kendilerine veriyor en ufak bir sorun olduğunda aramasını söylüyor. Gece yarısı da olsa sorun olması durumunda mutlaka aramasını tembihliyor.
İlaç raporunu ve kullanım bilgilerini tam olarak alan hastamız eczanenin yolunu tutuyor. Eczanede eczacı ilaçlarını poşetlere dolduruyor. Kullanım hakkında bilgi alıp almadığını soruyor. Aldığını söyleyince ilaçları uzatıyor ve geçmiş olsun dilekleriyle yolluyor.
Dostum bundan sonrası için çok şaşırdığını söylüyor.  Ben eczacıya; “tamam mı, ne kadar para ödemem lazım?” diye sordum. O da bana, ‘tamam efendim ödeme yok!.. Başka bi emri var mı?’ dediğini söylüyor.
Çok değil 10 yıl öncesini hatırla diyor dostum. Paramızla alırken bile ne zorluklar çekiyorduk. Hele özel muayene ücreti vermeden sigorta hastanesinde ilgi görmek imkânsızdı.
Ya bir de ilaç almaya kalksaydın bir günün kuyrukta geçerdi.
Ben ne diyeyim. Ben lafa değil icraata bakarım. Bu kadar ilgi!.. bu kadar kolaylık. Bu kadar imkan ve başka bir emriniz var mı sözü!.. Her şeyi özetliyor bence diyor…
Dostumun bu anlattıklarına ekleyeceğim bir şey olabilir mi? Bence sağlıkta dönüşüm nedir sorusuna verilmiş en güzel cevap budur diyorum!..
Kim bilir diğer tüm dönüşümlerde ne gibi güzel hikayeler gizlidir!..
Selam ve dua ile!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.