banner2

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir olarak ilk bültenlerini yayınlamışlar.

Belediye bülteni, belediyenin yaptığı çalışmaları, hizmetlerin dökümünü görsel olarak yayınlamışlar.

Belediye bültenini incelediğimde ilk gözüme çarpan fotoğraf ile derginin başlığındaki “Besmele” kelimesinin iç içe girdiği oldu. İkincisi yayın kuruluna baktığımda, yayın kurulunda hiç bir bayana görev vermemişler.

Biz bayanları çalışmaya teşvik ediyoruz ama söz hakkı vermiyoruz, danışmıyoruz... keşke alanında uzman bir ve ya iki kadın yayın kuruluna alınsaydı. Onların gözüyle de değerlendirilseydi. Zira belediyecilik en fazla bayanları ilgilendiren bir siyasi yapıdır...

Üçüncü ve bence en önemlisi yeni oluşan Büyükşehir Belediyesi çalışma sahalarıyla ilgili bilgilendirici bir yazı nın olmaması... Zira yeni Büyükşehir yasasında hangi belediyenin ne iş yapacağı, Büyükşehir Belediyesinin görevleri ve ilçe belediyelerinin görevlerinin neler olduğu. ŞUSKİ nedir? Zabıta hangi belediyeye bağlı? Temizlik işlerini kim yapar? Büyükşehir Belediyesinin bu işlerdeki rolu ve yaptırımı ne kadardır? Bütün bunlar vatandaşlar tarafından merak konusu!..

Son olarak şunu söyleyebilirim; “İlk yayın olması hesabıyla güzel bir bülten olmuş. Görselleri yerinde kullanılmış. Mükembel olmasa da güzel bir dergi hazırlanmış. Umarın bir sonraki yayınlarda bu gibi eksikler dikate alınır...”

EYYÜBİYE SOSYAL YAPI ARAŞTIRMASI

Şanlıurfa Büyükşehir olduktan sonra oluşturulan merkez ilçe Eyyübiye Belediyesi kurulduğu günden beri her alanda saha araştırması yapıyor. Bu çok önemli bir şey... zira bu çalışmalarla Eyyübiye ilçesinin hastalıklarına teşhis konuluyor. Teşhisi belli olan hastaya müdahale de kolay olur.

Eyyübiye Belediyesinin Harran Üniversitesi Sosyoloji Bölüm başkanı Doç. Dr. Şevket Öktem beyin öncülüğünde Eyyübiye İlçesi Sosyo-ekonomik Yapı Araştırması yapmış ve bunu kitapçık halinde basıp dağıtımını yapmış.

Kitapçığı inceledim. Çok yönlü bir araştırma yapılmış. Ailelerin eğitim durumunda, ekonomik ve sosyal durumu başta olmak üzere her konuda çalışma yapılmış. Etnik kökenleri, siyasi görüşleri ve hatta ne amaçla ilçede ikamet ettiklerine kadar sorulmuş.

Araştırma öyle rastgele yapılmamış mahallelerin nüfusuna göre denek sayısı seçilmiş. Her şey en ince ayrıntısıyla düşünülmüş. Tek kelimeyle mükemel bir çalışma olmuş... İnşallah Belediye bundan sonra kendisine düşen mükemmeliyetle teşhisi konulan yaralara pansuman olur

Eyyübiye Belediyesinin bu çalışmasıgösteriyor ki profesyonellerle çalışılınca ortaya güzel sonuçlar çıkıyor. Özellikle sosyal alanlarda üniversiteyle işbirliği yapılmalı... sadece sosyal alanla da yetinmemeli belediyeler. İmar, şehircilik ve diğer alanlarda da üniversiteyi şehre katmalı...

Özellikle sosyal alanın ilk incelemede seçilmesi de isabet olmuş.

Umarım Eyyübiye belediyesinin bu çalışması diğer belediyelerimize de örnek olur...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.