banner2

Şanlıurfa’da hiçbir şey normal değil!

Bu memlekette Nedense yüksek koltuklarda oturan herkes kendisini terbiye edici olarak görüyor.

Daha önce feodaliteden-aşiretçilikten şikâyet ederdik. Ağalar tüm aşireti marabası olarak görür öyle muamele ederdi.

Şimdi devir değişiyor. İnsanlar okudukça, dünya global hale geldikçe derebeylikleri andıran feodal yapı da zayıflamaya başladı.

Ama feodal yapının zayıflaması derebeylerini zayıflatmıyor!.. Onlar çağın getirdiği yenilikleri daha erken fark ettikleri için yeni konuma göre konumlarını değiştirdiler.

Şanlıurfa’da feodalitenin en güzel örneklerini sergileyen sivil toplum kuruluşu da yok değil!.

Bir de siyasette “ağası” olduğunu ispatlamaya çalışanlar var!..

Bunlardan birisi de herhalde menfaat çevreleri tarafından 3. Dönem için cilalanan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba’dır.



Şanlıurfa’da yolu olmayan okullar bir türlü bitmiyor.  Bildiğim kadarıyla yol sorunu olan okulların başında Müslüm Gülel İlköğretim Okulu geliyor. Bu okulun yol sorunu  TBMM’ye kadar gitti ama nedense bir çözüm bulunamadı!..

Şimdi de yolu yapılmadan Süleymaniye’de açılan Süleymaniye Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, yol sorunu için belediyenin önünde protesto eylemi yaptılar.

Herkes tarafından bilindiği halde bir türlü yapılmayan bu yolar için sen misin protesto eylemi yapan! Sen misin “ağaya” yollarım çamurdur, Yol yapmak senin asil görevindir diyen!..

İddiaya göre protesto eyleminden sonra Belediye Başkanı Fakıbaba’nın Okulu arayıp, "Size yol getirecektim, ancak madem bunları yaptınız size hizmet getirmiyorum. Getirdiğim çöp konteynırlarını de aldıracağım" diyor. Ve dediğini de yapıp o çöp konteynırlarını oradan aldırıyor.

Vatandaş-öğrenci en doğal hakkı olan ve belediyen temel hizmet kalemlerinden olan yol hizmeti istiyor. Normal yollardan gelmesi zaruri olan bu hizmet gelmediği için de sesini duyurmak ve hizmeti alabilmek için protesto eylemi yapıyor.  Ama bu demokratik hak arayışı bile Fakıbaba’nın zoruna gidiyor.



En temel ihtiyacın olan “yol” hakkını almak için bu işi yapmakla yükümlü olan, senin benim olan kamu malı üzerinden palazlanan yetkililer talep ederken önce adab-ı muaşeret öğreneceksin. Tabi,  bu konuda öğrenciler daha cahiller. Önce araya ricacı koyacaksın. Diyeceksin ki; “ağamız müsaade ederse gelip eteğini öpeceğiz. biliyorsun bir yol sorunumuz var” Ağa eteğini öptürürse o işi oldu bil!..

Geçmiş yılarda malum elektriklerin sık sık kesildiği bir mahallede yol keserek protesto eylemi yapan vatandaşlardan birisine;  “bu yaptığınız eylemler yasal değil suç işliyorsunuz” diyen görevliye;  “çocuklarımız akşamları ders yapamıyor. Yasal yolardan elektriğimizin gelmesi için tüm kanallara başvurduk. Valiliğe kadar dilekçe verdik. Buna rağmen elektriğimiz bırakmayan görevliler yasal davranıyor da biz mi suç işliyoruz?” diye tepki göstermişti.

En temel görevi olan yol hizmetini götürmeyen Belediye mi suçlu?  Yoksa yağmurlu bir günde derslerini yapamadan protesto için beleyen önüne kadar giden öğrenciler mi suçlu?

Demokratik bir ülke, vatandaşın en temel ihtiyacı olan “YOL, SU ve ELEKTRİK”ği götüremeyen yetkililerin istifa etmesi gerekir. bizde ise oraya gönderilmiş olan birkaç teneke çök konteynırları tanlatılır.Yetkililer de  deri koltuğunda oturmaya devam eder!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.