banner2

Müslümanların Yılda iki Dini Bayramları var. Biri Ramazan Bayramı, diğeri ise Kurban Bayramıdır. Ramazan Bayramını geride bıraktık. 11 Ağustos 2019 da bu yılın Kurban Bayramını idrak edeceğiz. Bayramlar sevinç günleridir. Moral depolama aksiyonudur. Müslümanların her şeyi bozulduğu gibi Bayramları da bozulmuştur. Eski bayram sevincine hasret kaldık. Müslümanlarda huzur kalmadı ki, sevinsin. Sevinçlerin kaynağı dindir Dini de hormonlu hale getirdiler. Doğal olan süte su kattılar. Dünyevileşen insanlıkta kesilen kurbanların eti bile Akrabaya, komşuya, gerçek fakire, dosta bile verilmiyor. Eski Bayramlar gibi dedelerin, ninelerin, teyze halaların, dayıların hatta Anne babaların elleri bile öpülmüyor. İyi bayramlarla bayramlar kutlanıyor.

Kurban Bayramında kesilen Kurban eti ile yakın fakirlere el uzatılması gerekirken, bu yakın el, uzaklara uzanmış. Özel ve genel sorunlar bayram sevincini bırakmamış, her gün Cenaze namazı kılınan ülkelerde sevinç kalır mı? Filistin’de İsrail teröristlerce evleri başlarına yıkılan Müslümanlar varken, bu baltacılara mani olunmazken, neyin bayramını yapacağız. İslam ülkelerinin çoğunda ölümler, gözyaşı, göçler, Canını kurtarmak için deniz sularında can verenler, işgaller, sömürüler, açlıklar, sakat kalanlar, deva bekleyenler, kol gezerken, biz neyin bayramını yapacağız. Kısacası zalim ve katillerin tasallutundan mazlumların çığlıkları yeri göğü inletirken, kör gözler görmezken, sağır kulaklar işitmezken, taşlaşan kalpler galeyana gelmezken neyin bayramını yapacağız. Mescidi Aksa esir iken ben nasıl gülebilirim haykıran dert edinen Selahaddinler karaborsada iken, Aksa Yahudi’nin çizmesi altında iken neyin bayramını yapacağız. Belde’i İslam’da açlıktan ağaç kabuklarını yerken hangi bayramın sevincini yaşayacağız. Elektrik, Su, Telefon, kira, internet, faturalarını, ev taksitini ödeyemeyenin bayram sevinci ne derece olabilir?

Devletin görevi gençliğe gerçek eğitim vermek iken, tüm sıkıntılara rağmen Çocuğunu devletin okuluna gönderen, para basma makinası dershanelere gönderen baba Anne çocuğunun meyvesini üniversite imtihanında görmek isterken, tam 629 bin genç barajı bile aşamazken gençliğin içinde çocuğunu görürken bu anne baba neyin bayramını yapacak. Ülkemizde yerel seçimler yapıldı seçimi kazanmak için her yol mubah hem iktidar hem de muhalefet seçim sonrası kader mahkûmlarına af çıkaracağız dediler yüz bine yakın mahkûm ve aileleri seçim sonrası bu affı yüreklerinde hissettiler seçimler bitti meclis tatile girdi ümitler kursaklarda kaldı. Çocuklar babalarını torunlar dedelerine kavuşmayı beklerken aflar başka bahara, aileleri ile belki milyonları bulanan bu buruk sönük gönüller neyin bayramını yapacak. Gerçi bazılarıcezaevlerinin çokluğu doluluğu ile iftihar ediyor. Bu da ayrı bir sevinç kaynağı olmuş. Delik büyük yama küçük.

Devletçe kaşıkla veriliyor kepçeyle alınıyor. Memura zam yapılmış, emeklinin zam farkı bankalara yatırılmış, hepsi hikâye derde deva değil, ülkede büyük ekonomik sıkıntı var kalburüstündekilerin, ayağı yere basmayanların, korumalarla korunanların hiç umurunda değil. Onlar yaz tatilini kat ve yatlarda yapar, eşinin doğumunu Paris’te yaptırır bunlar için her gün bayramdır. Kredi borcu, kredi kartı borcu, ferdi kredi borcundan icralık olanlar, piyasanın durması, felç olması ile ticaretinde siftah etmeyenin bayram sevincini nasıl yaşasın. Yağdanlık kalemler, alkışı çalan eller istediği kadar pembe tablolar çizsin mazlum halk ülke, insan, sevgisinden maddi sıkıntının bedelini ödüyorsa, kemer sıkıyorsa, bayrama buruk giriyorsa asaletindendir. Sağırlar duysun ülkede ciddi ekonomik sıkıntı var. Eskiden bankalarda sıra beklerdik, şimdi insansızlıktan sinek avlıyorlar. Var olanı dağıttılar senelerce emek vermeden faiz keyfini tadacaklar. Toplum fertlerini bu hale getirenler utansın. Kara bir tablo mu çizdim bilemiyorum? Toplum içindeyim çay akar göz. Bakar keşke bayrama sevinçle kavuşsak. Herkes bu yazın sıcağında tatil yaparken, dinlenirken, çilekeş hocalarımız Cami köşelerinde bozulan neslimize Kur’an ve dini dersler veriyorlar. Allah ecirlerini bol versin sevinçli Bayramlar elde etmek dileklerimle… Vesselam.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.