banner2


Müslümanların Yılda iki Dini Bayramı vardır. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramıdır. bu Yıl, diğer Yıllara göre Ramazan Bayramı dahada buruk geçecek.
Allah kimseyi hürriyetten mahrum eylemesin. Bir virüs nedeniyle tüm dünya durmuş, Başta Allah'ın evi Kabe ve diğer mabetler kapalı İman dolum tesisleri mabetler  iki aydan sonra tedricen açılmaya başlanacak Ne günahlar işledik ki, bu musibetler başımıza geldi. Beyinsizler yüzünden  bizi helak etme Allah'ım diye dua edelim.

Bir Rahmet ayı, Kuran Ayı, Ramazan ayının bitimine az günler kaldı. Sözde Peygamber varisleri olan gerçek alimlerden olan bitenlerden olumlu kallar duymadık. Gerçi bazen emirle fetvalar veriliyor. kimsenin itibar ettiğide yoktur. Alimlerin susması haksızlık karşısında dilsiz olmaları, korona virüsten daha beterdir.

Her şey durmuşken siyaset dili çok keskin ve ayrıştırıcı, kibir, enaniyet kendini beğenme yalan karşılıklı hakaretler havada uçuşuyor. Koyun can derdinde,kasap et derdinde. Hele basın yolu ile hakikat dışı manşetlerin atılması yağdanlık, sözde yorumcu kurtarıcıların söylemlerine halkın karnı toktur.

Bu ayrıştırıcı eylem söylemler ülkemiz, Insanımız için virüsten daha beterdir. Halk geçimle boğuşuyor. Hem ülke borçlu,hemde halkın ekseriyeti borç batağında. Halk yönetenlerden sorunlar için çözümler bekliyor. çekişme zamanı değil, birleşme zamanıdır.

Hastalık için çare aranıyor şu ana kadar Hastalık için bir çare bulunamamış, Rabbim Ramazan ayı hürmetine bu illeti tüm insanlıktan def etsin.

Bazı Dünya devletleri görünürde süper güç olduklarını lanse etseler, Demokrasi Tüccar ihracatçıları olsalar, halklarına karşı yaptıkları ortada,saldım çayıra mevlam kayıra, İslam ülkeleri içerisinde miskal hatalarla ülkemiz  hastalıkla mücadelede en iyisidir diyebiliriz.

Bu mücadelede en büyük paye vefakar, cefakâr sağlık ordusunundur. Bir numara sayın Sağlık Bakanı, Şimdiden Bayramlarını tebrik ediyorum.

Haberlerde hep batı ülkelerinden bahsedilir. Islam Ülkelerinde durum nedir? pek bilgimiz yok. Başta Suriye diğer islâm ülkeleri yıllardır savaş virüsü ile zaten boğuşuyorlar. Güncel haberlerden iktidar İstanbul sözleşmesini iptal etsin, Ayasofya açılsın diye islâmî camiadan yüksek sesler çıkıyor.

Kıssadan hemen belirteyim. Ne sözleşme iptal edilir nede Ayasofya açılır. Alkışlamaya devam. Korona virüsten vefat eden Din kardeşlerimize Allah Rahmet eylesin yakınlarına sabri cemil ihsan eylesin. Allah fitne tohumlarını ekenlere fırsat vermesin. Kötü niyetlileri Allah ıslah eylesin.

iki aydır ev hapsindeyiz, olması da gerekir. Bu bayram da 4 günlük dışarı çıkmama kısıtlaması var. Yokluk, yolsuzluk, adaletsizlik, Gücün hakimiyeti, Ölümler, savaşlar, göz yaşının olduğu,bir dünyada benim bayramım çok buruk geçecek, buruk geçecek bayramınız şimdiden mübarek olsun.
Vesselama...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.