banner2

Başkalarını örnek, almak, başkalarına özenmek, benzemek insanın fıtratında olduğu gibi aynı zamanda bir hastalıktır diyebiliriz. Bu benzeme, özenme, benzeme tutkusu kendi benliklerinden yoksun, bilgisiz, öz medeniyetlerine yabancı toplumların vasfıdır. Dinimizde kim kendisini bir kavme benzetirse oda onlardandır diye hadisi şerif var. Dinimize, örf âdetimize uymayan yaşam tarzları sarhoşu niçin olalım? Bazı haramlar devlet eliyle üretiliyor. İçki, Şans oyunlarının her çeşidi gibi kumar tetiklenmiş. Ticaretimiz, adaletimiz, eğlencemiz, eğitimimiz, siyasetimiz niçin başkalarına benzesin özendirilsin. Bu batıl inanç sahiplerinin, sözde medeniyetlerinin ne olduğu, yaptıkları tazeliğiyle ortadadır. İnsanlar arasına fitne sokuyorlar, bölüyorlar, sömürüyorlar sonra yutuyorlar.

İslam coğrafyasında ölen, öldüren Müslümanlardır. İnsanları önce ayrıştırıyorlar sonra silah satışları ile sömürülerini devam ettiriyorlar. Gâvurun hangi lideri ürettiği silahlarla katliam, soy kırım yapmışsa o liderlere Nobel barış ödülleri verilmiştir. Nasıl barışsa, İslam Ülkelerinin savunma bütçelerine bakın ne demek istediğimi anlarsınız. İyi şeylerde, icatlarda, insanlığa faydalı olan şeylerde özenme, benzemek olabilir. Hele Müslüman bir toplum için din dışı, atıl ve batıl bazı özenme, benzeme oluyor ki, kahır olmamak elde değildir. Her Yıl Yılbaşı, Noel baba gibi bizimle alakası olmayan adetleri kutlamak, tam bir cehalet eseridir. Gâvurun yılbaşından bana ne, o gece, hindi kesmek, dansöz oynatmak, su gibi rakı tüketmek. İkramiye bileti almak, bu bilete bel bağlamak tam bir bataklıktır. Allaha karşı isyan bayrağını çekmedir.

Bir Yılı Yitirmişsek, muhasebe yaparız. Eksikliklerimizi gideririz. İyiliklerin çoğalmasına çalışırız hepsi bu kadar. Bunun dışındakiler basit ifadeyle çılgınlıktır. Kapitalizmin emici vampirleri, mazlum kitleleri hep sömürmek için sinsice günler tayin ediyorlar. Öncüleri yerli maşalardır. Nerede ise günlerden gün bırakmadılar. Babalar günü sevgililer günü, sözde insan hakları günü, kadın günleri gibi saymakla bitiremeyiz. Televizyon ekranları, Sermaye peteklerine konan yanlı bazı yazılı basın kuruluşları reklamlarla tüketimi pompalıyorlar. Kara Cuma şimdi değiştirmişler. Yılbaşına özgü özel indirimler. Daha neler. Hâlbuki önce indirme sonra bindirme bunların felsefesinde var.

Kazanmak için bunlara her yol mubahtır. Geçim sıkıntısından evine ekmek götüremeyeler bu tüketim çılgınlığına yanaşıyorsa yapanlarda akıl tutulması var demektir. İnsan sömürü araçları olan bankalarda boş durmuyor. Bu çılgın tüketime bulaştırmak için reklamlarla şu kadar düşük faizle, şu kadar ay vade ile kefilsiz bireysel krediler hemen acele edin diyorlar. Tam bir tüketim seferberliği başlatmışlar. Belediyelerin panoları bunların reklamları ile doludur. Aklımızı başımıza alalım. Gelir giderimize göre ayağımızı uzatalım. İnsan fıtratında doymamak var. Esen tüketim fırtınasına kapılma özentisi var. Sermaye ile nam salanlar her ay Milyarderler listesinde boy gösteriyorlar.

Bazı satılık Kalemşorlar da bunları gelişmişlik olarak lanse ediyorlar. Bizler orta direğiz. Bir soğan, bir isotla doymayı tercih ederiz. Karunların semtine uğramayız. Yazdıklarımın özeti toplum fertlerini kandırmak için büyük oyunlar oynanıyor. Müslüman ferasetli olur. Yılbaşı geliyor diye Sömürü araçları çokça marketler ucuzluk teraneleri, indirim bahaneleri ile kıt kanaat cebimizdekilerine göz dikmiş, bunlara kanmayalım. Bizler Müslümanız. Helal haram bellidir. Tüm âlimlerimiz Yılbaşını kutlamak dinimizde yoktur. Kutlamak haramdır diyor. Bizler helal olanlara benzemeye çalışalım. Vesselam….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.