banner2

 
Ülkemiz ve dünyada yakıcı,dermansız bir hastalık var. Hastalık Tıbbın alanı olduğu halde her kafadan bir ses çıkıyor. Hele hastalık, Aşı, siyasetçilerin kutu olmuşsa vay bizim halimize.

Aşı ve hastalık ehli olan Tıp ilim adamlarına bırakılsa, sansürsüz önleri açılsa,açıklamalar sadece Tıp bilim kurunca yapılsa bence daha sağlıklı olur toplumdaki tedirginlikler asgariye iner.

Ülkemizde nüfusun çoğu aşı oldu. Bazıları Aşı olmak istemiyor. Ellerinde somut bir delil, bulgu olmamasına rağmen. Görüş olarak aşı olmak en büyük çaredir. geçmişte  Yakıcı öldürücü Verem hastalığı vardı.En büyük dayanak Aşıydı. O aşının kol ve omuzlarımızda halen izleri var. Yeni nesil pek bilmez. Aşı fabrikamız olduğu halde siyasetin rantına heba edildi.
Şimdi dışardan Aşı ithal ediyoruz. Bu hastalığın hiç şakası yok. Hastalık Küresel bir imha aracı olsa bile, faillerininde iflahını kesmiş ve diz çöktürmüştür. dünyada imhacılar kadar ihyacılar, insan sevicileride unutmayalım.
Karacadağın kuytu bir köyünden bir dost beni aradı hal hatırdan sonra sıra hastalığa geldi. Dostun dedikleri okumamış biri (Hocam hep köydeyiz kimseyle temasımız yok,ne gelen ne de gidenimiz var bence bu hastalık rüzgarla,sinek ve sivrisi nekle bulaşıyor. Eşim koronaya yakalandı kısa zamanda vefat etti)  Allah rahmet eylesin. Gel de bu işin içinden çık ümitsiz bir tablo değil mi?
evla tüm insanlığı bu hastalıktan korusun. Dertlere deva bulmayı nasip eylesin. Bu hastalıkta insanlık için çaba gösteren herkese ameline, niyetine göre ecirler versin.Okullar açılıyor Eğitimimiz zaten yaralı,gençlerle konuşuyorum okuyanların çoğu işsiz hemde diplomalı işsiz ler iş bulunmayacaksa niye okuyalım ki, tam bir ümitsizlik ve isteksizlik,işsizlere iş bulmayanların kulakları çınlasın.

Siyaset dili çok sert taraflı egoist bir yaklaşım sözle galip olamayanlar yumrukla galip gelmeyi deniyorlar. Ülkemiz adına bu hal çirkin bir tablodur. Siyaset yönetme sanatı iken, menfaat üretim fabrikalarına dönmüş, Memur maaş zamları için yetkili sendikalar hükümetle pazarlıkta, Hatta göstermelik eylem bile yaptılar.
Tatmin edici bir şeyin çıkacağını sanmıyorum. sömürü düzenlerinde emek karşılığı yoktur. Elini uzatan ayağını uzatamaz. Hele STK.Lar iktidarla ın davulcuları, arka bahçeleri ise,zırnık koparamaz. hastalık, sel felaketleri,yangın lar insanları perişan etmiş durumda Allah felaketzedelere yardım etsin.Devlet bu gibi durumlarda mağdurlara yardım etme si gerekirken,yardım için halkına iban gön deriyorsa, ekonomisi uçan devletmiş, buda yeni bir buluş,14/28 Şubat failleri 24 yıl sonra Cezaevlerini boylamış, değil 14'mü ebbet 114 müebbet cezaevlerini boylasa yine 28 Şubatın mağduriyeti, giderilemez zamanlamada çok manidar.

Her şey siyasete alet ediliyor olmamalı, mahkumiyet çoktan değil de neden simdi? Afganistana Taliban şeriat getirmiş, nasıl bir Şeriatsa hemde Amerikanın davet ve mağlup olması ile, akıl pek almıyor. Daha erken. Mazlumlara Allah yardım etsin. Gözü dönmüş katil kemirgenlere fırsat vermesin.mazlumların elindeki bir lokmaya göz dikenleri mevla kahru perişan eylesin.Vesselam......

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.