banner2

  

     Hz. Peygamber efendimizin doğum tarihi münasebeti ile yurdun dört bir yanında kutlamalar, programlar, konferanslar ve benzeri şeyler düzenleniyor. Bunlar güzel şeyler. Takdir etmek gerekir. İyi niyetle yapılan bütün faaliyetler takdire şayandır.

     Lakin biz Müslümanlar daha çok peygamberimizi, efendimizi anlamakla mükellefiz. Onun getirdiği, vahyi anlamalıyız. Onun güzel ahlakını anlamalı/yaşamalı ve yaşatmalıyız.  Eğer peygamberi ve peygamberin getirdiği mesajı/vahyi/güzel ahlakı anlamamışsak… 

     Sadece sloganik ve şova/müzikal eğlenceye dönüşen sosyal faaliyetler çerçevesinde kutlarsak; o zaman, yüce Allah’ın âlemlere rahmet ve rehber olarak göndermiş olduğu, ahlak abidesi peygamberi anlamamış oluruz.

     Hz. Aişe validemize sormuşlar Resulullah’ın ahlakı nasıldı, Hz. Aişe validemiz; “siz kuran oku mu yor musunuz? O (sav) un ahlakı kuran ahlakıydı.” Demiştir.

    Üzülerek ifade edeyim ki; şu anda daha çok bid’at ve hurafelerle, sloganik sözlerle Hz. Peygamberimizi anıyoruz.

    Bakınız bir hanım kardeşimizin haklı feryadını buraya alıyorum: 09.04.2011 tarihinde Malatya'da düzenlenen "EL-BEŞİR PEYGAMBER HZ. MUHAMMED (s.a.v)" adlı paneldeyim. Peygamberimizi,  hayatı 'Tevhid' mücadelesi ile geçmiş o güzide insanın hayatını, bir kez daha bize tasvir edecekler, unvanları Profesör, Doçent olan akademisyenler. Slâyt gösterileri, ezgi bölümü geçtikten sonra sıra fikrî sunumların yapılacağı panele geldi. Biyografileri okunuyor panelistlerin... Güzel… Hepsi Arapça ve İngilizce biliyor ve apoletleri iyi. Bu ilmin rahmetini tatmış kişilerden zahmet verecek konuşmalar sudur etmez diye sürurla dinlemeye başlıyoruz. O da ne? Gazveleri, tebliğleri, 'Kerim Ahlak'ı göz ardı edilmiş, kızmayan, öfkelenmeyen, hayata müdahale etmeyen bir 'gül peygamber' tasviri. Daha kötüsü, rivayet adı altında aktarılan İsrailiyat dolu bilgiler…

 "Sen ve Allah dilerse" diyen bir sahabeye öfkelenen yegâne örnek insan Hz. Muhammed'in öfkesi aklıma geliyor. "Sen ne dediğini biliyor musun? Ne demek sen ve Allah dilerse? Allah dilerse olur." Elbette bende öfkeleniyorum ama örneğim olan Peygamberim kadar cesur olamadığım için, imanın en küçük tepkisi olan 'kalbi buğz'umu yapıyor ve salondan çıkıyorum.

   Evet, adı Prof. Dr. Orhan Çeker olan beyefendi nasıl da rahat aktarıyor bu bilgileri. "Hz. Âdem cennetten çıkarıldığında tevbe ederken; 'Hz. Muhammed'in yüzü suyu hürmetine beni affet' demiş. Allah (cc); 'sen nerden biliyorsun onu?' deyince, semada adını gördüğünü söylemiş. 'İlk yaratılan insan Hz. Muhammed'miş ve 'Hz. Meryem niye ahirete eşsiz gidecekmiş?' çünkü Hz. Muhammed'le evlenecekmiş' ve daha neler neler… İnanamıyorum kulaklarıma ve koca bir salon bu rivayetlerle peygamberi tanımaya çalışıyor… (Ferda Kürün/Haksöz haber)

   Bakın tam bir rezalet. Rahmet peygamberini nasıl anlatıyorlar. İnsanların, Müslümanların hafızalarına nasıl bir peygamber tasviri yerleştirdiğini görüyor-mu sunuz? Neymiş efendim, Hz. Muhammed cennette Hz. Meryem ile evlenecekmiş, böyle bir şey nerede var. Nerede yazılıdır. Bunların kaynağı nedir. Bu tür mesnetsiz ve kaynağı ya hiç olmayan yâda İsrailiyata dayanan iddialarla Hz. Muhammed anılacaksa hiç anılmasın ve anlatılmasın daha iyi olur. Bir şeyi bilmemek; kötü veya yanlış bilmekten daha iyidir.

   Eğer biz Muhammedi mesajı anlamak, hayatımızda tatbik etmek derdinde değil isek, kutlamak/programlar ve müzikal (ilahi adı altında, tam müzik) programlar düzenlemek sadece nefislerimizi tatmin eder.

   Hz. Muhammed aleyhissemı anlamak için; Bid’at ve hurafe içerikli kaynaklara değil, Kur’an ve sahih hadislere başvurmalıyız. Hz. Muhammed ve Muhammedi mesaj, Kuran ve sünnet dairesinde anlaşılır, bunun dışında herhangi bir arayış içerisinde olanlar; ya ihanet yâda yanılgı içerisindedirler. Selam ve dua ile…

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.