banner2

Dünya Ahiretin tarlasıdır. İnsan Dünyada  ne ekerse (iyilik,kötülük) Ahirette onu biçecektir. Buna iyi amel, kötü amel diyoruz. Rabbimizin bizden istediği iyi amel işlemektir. iyi amel işlemenin alanı dardır. Kötü amel işlemenin alanı ise, nefsi tatminde sınırsızdır. Mübarek gün ve gecelerde Allahın borsaları sonuna kadar açıktır. Ancak insan; Nankör ve cahildir.

Dünya borsalarına çok önem veriyor. Ahiret zahiresi getiren borsalardan uzak kalıyor. Dünyalık döviz, borsa, Altın, mevduat borsalarına koşuyor. Helal haram demeden. Dünya borsalarının meddahları yanlı ekranlar, Cerideler, sosyal medyadır.
Ahiret borsasının meddahlarıda Alimler olmalıdır. Allahın Ayetlerini ucuza satmamalıdırlar. Alimlerde bozulursa Alem bozulur. Kapitalizmin sevicileri ürün fuarlarını nasıl açıyor, bindiğimiz arabalarımıza bile reklamlarını yapıştırıyorsa, Dini dert edinenlerde fuarlarda, borsalarda insanlığın kurtuluş reçetesi Dinin tüm emir ve yasaklarını sansürsüz sergilemelidirler.
Küresel güç odakları ve yanlış politikalar neticesinde insanlik panikleniyor. Israfa konfor hayata alıştırılan insanlık zam şikayetlerinde en çok Tuvalet kağıtlarından dert yanıyor ekmek kimsenin umurunda değil, temizlenmek için sanki su yok, bez yok.
Ramazan ayının son günlerindeyiz. Teravihte Camileler dolu, Beyram namazından sonra Camiler boş, Sanki ibadetler mevsimlik. Çocuklara emanet edilen 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk Bayramını kutluyoruz. Hani köylü milletin efendisi Hakimiyet kayıtsız şartsız milletin?
Bunlar Demokrasinin sözde nimetleri. Köyler mahalle oldu, Köylü topraktan koparıldı, ATM lere mahkum. Çocuklar yetim, kadınlar dul kaldı,  Adalet yerde sürünüyor, Sermaye  paylaşımının %20 si egemenlerin tekelinde, 8 milyar insanın %80 i yosullukla pençeleşiyor, paylaşımda köle düzenlerin ilkeleri uygulanıyor.
Dünyada siyaset feodaliz mi hakim. İnsanlığı Ac bırakmak, borçlandırmak, gözünü açtırmamamak, eleştiriye bile tahammül etmemek saltanat severlerin vasfıdır.
Hasılı kelam; ister fakir, ister zengin, ister yönetilen, ister yöneten, ister zalim, ister mazlum, ister özel kanunlar, özel korumalarla korunun,ister saraylar da,ister çadır ve barakalarda yaşayın  ölünce dünyalık  tek bir kefenle gidiyorsunuz?
Ey Dünya perestler! Dünya çok geniştir  içindekiler tüm canlılara kafidir.Yer yüzünde Allahlık taslayanlar,mevki, makam, servet için insan öğütme makina ve fabrikalarını kuranlar, Mahkemei kubrada mazlumun eli yakanızda çünkü istemeseniz sizde öleceksiniz. Vesselam........

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.