Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Yeşil zeytin satarak 2 aileye bakıyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Yeşil zeytin satarak 2 aileye bakıyor

Yaşam

Batman'ın Ulucami sokağında sofralık yeşil zeytin satan yaşlı adam, 2 ailenin geçimini bu şekilde sağlıyor.

BATMAN - Batman’da kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan ve farklı şekillerde tüketilebilen sofralık yeşil zeytin satarak kendi ve oğlunun ailesine bakan Çollu Çoltu (61), sattığı zeytinleri özellikle Mardin’in Zınar köyü ve Mersin’den getiriyor.

10 yıldır Ulucami sokağında yeşil zeytin sattığını ifade eden Çoltu, zeytinin kilo fiyatının 4-5 TL arasında olduğunu ve günde 500-800 kilogram sattığını söyledi.

Çoltu, “Batmanlılar yeşil zeytini seviyor. Zeytinlerimizin yüzde 90’ını Mardin’in Zınar (Cevizpınar) köyünden, yüzde 10’nu ise Mersin ve çeşitli illerden getirip Batman’da satıyorum. Kilosunu çeşidine göre 4 ile 5 TL arasında satıyorum. Ayrıca yüzde 100 doğal olarak su ve tuzdan yaptığımız el kırması dediğimiz zeytinleri de biz yapıp, satıyoruz.” şeklinde konuştu.

Zeytinden anlamayanların da zeytin sattığını ifade eden Çoltu, “Bu işten anlamayan bazı kişiler, zeytinleri alıp sadece satmayı düşünüyor. Zeytinde bazı cinsler vardır, yaparken bozulur. O yüzden birçok kişiye bozulan zeytinleri satıyorlar. Bu zeytinler el kırması için suya koyulduğu zaman bakıyorsunuz hamurlaşıp çöpe atılıyor. Bu tür zeytinden anlamayan kişiler, çok iyi olmayan sofralık zeytinleri Batman’a getirip satıyorlar. Batman halkı bilmediği için zeytinden anlamayan kişiler tarafından kendilerine çöpe atılacak zeytinler veriliyor.” diyerek vatandaşları uyardı. (Veysi Rüzgar-İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.