Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Öksüz ve yetim çocuklar sevindirildi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Öksüz ve yetim çocuklar sevindirildi

Yaşam

Şsnlıurfa Viranşehir ilçesinde bulunan Suriyelilerin kalmış olduğu Viranşehir kampında bulunan, 100 öksüz ve yetim çocuk otobüs ve minibüslerle Şanlıurfa’ya getirilerek ; STK İnsani Yardım Platformu tarafından giydirildi.

Paşabağında bulunan , STK İnsani Yardım Platformu giyim mağazasına getirilen çocuklar , hayır sahipleri tarafından bağışlanan; iç giyim, ayakkabı, pantolon, oyuncak ve kazaklardan oluşan giyim malzemeleri ile yaş ve boylarına göre giydirildiler.

Yeni giysilere kavuşan çocuklar sevinç gözyaşları döktüler.

Çocuklara , hayır sahipleri tarafından getirilen kek, bisküvi ve meyve suları ikram edildi.

5 yetim ve öksüz kalan torunları olan Yaşlı kadın, “Ben buraya 5 tane hem öksüz ,hem yetim çocuk getirdim. Dualarınıza talibim. Dua edin bu çocukların başında sağ salim kalıp bunlara sahip çıkayım” dedi.

Suriye’de savaşta Annesini kaybeden ve Babası savaşta ayakları kesilen 3 yaşındaki Fatma, “ Benim annem savaşta şehit oldu. Babamın ise ayakları kesildi. Ben büyüyeceğim ve babama ben bakacağım”
dedi.

Günyüzü Derneği başkanı ve STK İnsani Yardım platformu dağıtım sorumlusu Veysel Toprak, yaptığı açıklamada:

 Viranşehir Kampında 18 bin Suriyeli misafir yaşıyor. Bunların içeresinde Annesi ve Babası şehit olan çocukları mağazamızda misafir ettik. Hayır sahipleri bu çocuklara sahip çıktılar .Giysi ihtiyaçlarını ve gıda ihtiyaçlarını karşıladılar .Çocukların sevinmesi bizleri de sevindirdi. Fakat bir günlük bir sevinç yeterli değil ,ben hayır sahiplerine buradan seslenmek istiyorum. Akçakale, Viranşehir, Ceylanpınar, Suruç da bulunan kamplarda yaşayan bu çocukları yerlerinde ziyaret etmeleri ve her türlü ihtiyaçlarını gidermelerini istiyorum.

Bize yardım yapan hayır sahipleri arzu ederlerse ,giyim mağazamıza yardımlarını getirip kendi elleri ile yardımlarını teslim edebilirler .Hayır sahiplerine ve dağıtımda çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Karaköprü de bulunan bir mağazada öğle yemeği , tatlı ,balon ikram edilen çocuklar , kampta çok sıkıldıklarını Şanlıurfa’ya geldikleri ve giysi aldıkları için çok sevindiklerini belirtiler. Daha sonra çocuklar sevinç içeresinde Viranşehir’deki kamplarına geri döndüler.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.