Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Urfa'daki engellilerin sorunları çözüm bekliyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Urfa'daki engellilerin sorunları çözüm bekliyor

Yaşam

Şanlıurfa'da yaşayan engelli bireylerin ailelerinin araştırılması projesi kapsamında, engellilerin sorunlarını bir rapor haline getiren Şanlıurfa Kalkınma Derneği, bu raporun engelliler yönelik yapılacak çalışmalara yardımcı olacağını söyledi.

 Şanlıurfa’da engellilerin sorunlarının tespitine yönelik çalışmalar devam ediyor. ‘Karacadağ Kalkınma Ajansından Faaliyet Desteği Programı’ kapsamında yürütülen ve Bedensel Engelliler Derneği ile iş birliği içerisinde tamamlanan proje, engellilerin birçok sorununu içerisinde barındırıyor.

Engelliler, sorunlarının tespiti için hazırlanan bu raporun yetkililer tarafından göz önüne alınmasını bekliyor.

Şanlıurfa’da yaşayan engelli bireylerin ailelerin araştırılması projesinde proje koordinatörlüğünü yürüten Şanlıurfa Kalkınma Derneği Başkanı Mehmet Yumuşak, hazırladıkları bu raporun bundan sonra Şanlıurfa ilinde yapılacak olan engellilere yönelik çalışmalarda bir rehber olacağını umduklarını söyledi.

Proje çalışmalarına değinen Yumuşak, “Projemiz bir araştırma projesidir. Şanlıurfa’da yaşayan engelli bireylerin sorunlarını ve toplumsal hayata yaşadıkları zorlukları araştırdık. Proje sonuçlarını bir rapor haline getirdik. Engellilerin toplumda yaşadıkları sorunlar ve bu sorunlara çözüm önerileri sunduk.” diye konuştu.

Şanlıurfa’da engelli bireylerin istihdam sorunu olduğunu ifade eden Yumuşak, Engellilerin işsizlik oranının yüzde 46 olduğunu, engellilerin bu konuda kamu kuruluşlarından beklentilerinin olduğunu söyledi.

Yumuşak, “Engellilerin ilimizde özellikle erişilebilirlik sorunları olduklarını gördük. Caddede, sokaklarda, park alanlarında… Ayrıca yine engellilerimiz kamu kurumlarında sosyal faaliyet noktasında beklentileri bulunmaktadır. Sosyal faaliyetlerin azlığı engellilerimiz için bir sorun teşkil ediyor. Şanlıurfa ilinde ayrıca engellilere yönelik oluşmuş olan olumsuz algılar engellilerde psikolojik etki oluşturmaktadır. Bu olumsuz algının kaldırılması noktasında toplum olarak iş birliği içerisinde bulunmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Engellilere bir umut olacak olan bu raporun gelecekte yapılacak çalışmalara yardımcı olmasını umduklarını belirten Yumuşak, hazırladıkları bu raporu tüm kamu kurumlarına göndereceklerini söyledi. (Osman Gülebak-İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.