Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Rabia Meydanında Eylem Yaptılar
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Rabia Meydanında Eylem Yaptılar

Yaşam

Şanlıurfa’da ellerinde pankartlarla toplanan bir grup Suriyeli mülteci, Suriyeliler için gönderilen yardımların kendilerine ulaştırılmadığını ileri sürerek duruma tepki gösterdi.

Haliliye ilçesinde bulunan Rabia Meydanında toplanan bir grup Suriyeli mülteci, yaşadıkları sorunları duyurmak amacıyla basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasından sonra Suriye’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı, dualar edildi.

Çok sayıda genç ve çocuğun ellerinde Arapça yazılı dövizleri taşıdığı açıklamada, Avrupa ve değişik ülkelerden Suriyeli mültecilere gönderilen yardımların Türkiye’de bulunan geçici hükümet tarafından kendilerine ulaştırılmadığı ileri sürüldü.

Grup adına açıklama yapan Cemal Ali, Suriyeli gençlerin sokaklarda çok kötü şartlarda yaşadığını ifade ederek Suriye’nin hırsızlardan temizlenmesini istediklerini söyledi.

Suriyeliler için gönderilen yardımın Suriyelilere dağıtılmadığını ileri süren Ali, “Suriye’nin Rakka, Haseki, Dyrazor kentleri adına aylık 630 bin dolar para bizim buradaki geçici Suriye hükümetimize gönderiliyor. Bizim elimizde bir şey yok yardım paraları onlara geliyor. Bu paralar düzgün dağıtılmıyor. Bu hükümetimizden bazıları yakalandı bazıları da kaçtı. Biz bu gönderilen paraların doğru bir şekilde tüm Suriyelilere dağıtılmasını istiyoruz.” Dedi.

Türkiye halkına yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ettiğini söyleyen Ali, Suriye’den getirilen yaralıların daha iyi şartlarda tedavi edilmesi için Türkiye’deki geçici Suriye hükümetinden duyarlılık beklediklerini ifade etti.

Açıklama yapan grup sessizce dağıldı.

(Osman Gülebak-İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.