Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Kimseye muhtaç olmadan yaşamak istiyoruz
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Kimseye muhtaç olmadan yaşamak istiyoruz

Yaşam

Şanlıurfa'daki yetkililerin kendi sorunlara karşı duyarsız kalmasının kendilerini çok üzdüğünü ifade eden engelliler, hizmet almaya çalışırken birçok sorunla karşı karşıya kaldıklarını yetkililerin bu sorunları gidermesini istediklerini söyledi.

Engelli vatandaşların sorunları bir türlü bitmiyor. Bazı gelişmelere rağmen hala birçok sorunla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden engelliler, yetkililerden çözüm bekliyor. Birkaç gün önce engelliler tarafından düzenlenen programa davet edilmelerine rağmen üst düzey yetkililerden hiç kimsenin ilgi göstermemesine çok üzüldüklerini dile getiren engelliler, kimseye muhtaç olmadan bir hayat yaşamak istediklerini ifade ettiler.

 Yaşadıkları sıkıntıları İlke Haber Ajansı muhabirine anlatan engelliler, özellikle ATM ve kamu binalarındaki sorunların giderilmesini bekliyor.

 ATM’lerde ve kamu binalarında çok büyük sıkıntı yaşanıyor

Engelli oldukları için birçok konuda sıkıntı yaşadıklarını belirten Ahmet Ördek, en fazla sıkıntıyı yolcu otobüslerinden çektiklerini dile getirdi. Ördek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Birçok bankada da sıkıntı yaşıyoruz. Özellikle ATM’ler de para çekmek istediğimiz zaman sıkıntı yaşıyoruz. Bankamatik yerlerine bariyer kuruyorlar, basamak yüzünden ATM’lere yanaşamıyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumundan içeri girdiğimde asansöre bineceğim zaman rampa yapmışlar 2 kişi beni tekerlekli sandalye ile zor çıkartıyor. Her engelli oraya girmek zorunda. Hepimiz oraya gidiyoruz asansöre bindiğimizde diğer katlara çıkacağımız zaman çıkamıyoruz yardım istemek zorunda kalıyoruz. Biz istiyoruz ki kimsenin yardımı olmadan işimizi görelim” dedi.

 

Sokak ortalarındaki su kanalları birçok kazaya sebebiyet veriyor

Engelliler için dizayn edilen belediye otobüslerinin bazen kendilerini görmezden geldiğini ileri süren Ördek, birçok kaldırımın engelliler için hala sorun teşkil ettiğini özellikle kilit taşı döşenen sokakların ortasında yapılan su kanallarının geniş olmasından dolayı kaza yapan birçok engelli arkadaşının mağduriyet yaşadığını söyledi.

 

“Belediye otobüsleri bizi görmezden geliyor”

Birçok gelişme olmasına rağmen özellikle belediye otobüslerinde sıkıntı yaşadıklarını belirten Ömer Çiftçi, “ Şimdi otobüslere binemiyoruz ancak bu bizim için rampa sistemi manuel olduğundan dolayı şoförlerle çok sıkıntı yaşıyoruz bazen şoförler bizi görmemezlikten gelip bizi almayabiliyorlar. Bazı resmi kurumlarda asansör olmayışı engellilerin sık sık yaşadığı sorunlardır. Özellikle İŞ-KUR’ da sıkıntılar var. Yine bankamatiklerde de çok sıkıntı var ulaşamıyoruz motosikletle yanaşamıyoruz akülü sandalyeler alta kalıyor bankamatik üstte kalıyor. Şu anda belediyemiz yeni güzel şeylerin yapılacağını umuyoruz.” Şeklinde konuştu. (Mustafa Bikeç- Osman Gülebak-İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.