Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Harranlı erkeklere kadına şiddetin sakıncaları anlatıldı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Harranlı erkeklere kadına şiddetin sakıncaları anlatıldı

Yaşam

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde Kadına yönelik aile içi şiddetin önlenmesi ve kadın istihdamı konusunda seminer verildi.

Harran Sosyal Hizmet Merkezi konferans salonunda Sosyolog Sebiha Tüysüz tarafından Harran’da yaşayan erkeklere yönelik verdiği seminerde, Kadına yönelik aile içi şiddetin zararları anlatıldı.
Şidetti uygulayanın erkeklerde fazla olması hesdabıyla daha çok erkeklere hitap eden Sabiha Tüysüz, erkeklere empati kurma ve şiddetin suç olduğu konusunda bilgilendiremede bulundu. Ayrıca suç işlemeye yönelik önleyici tedbir kararları ve suç mağduru insanlara yönelik hizmetler anlatıldı.
Türkiye genelinde yapılan çeşitli araştırmalara göre; Türkiye'de yaşayan her beş kadından ikisi şiddet görüyor. Doğu ve kuzeydoğu Anadolu bölgelerinde şiddet daha fazla ve batıya doğru gittikçe azalan bir şiddet eğilimi mevcuttur. Şanlıurfa'da ortalarda yüzde 47 gibi bir şiddet oranı mevcut olduğu değerlendiriliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 2008 yılında yaptığı araştırmada bu sonuçlar ortaya çıkmıştır. Bu veriler ışığında kırsal kesimlerde kadınlara ve werkeklere ulaşarak onlara bilgilendirme yapılıyor.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.