Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
DÜNYA SU GÜNÜ, "HAYATIN KAYNAĞI SUDUR"
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

DÜNYA SU GÜNÜ, "HAYATIN KAYNAĞI SUDUR"

Yaşam

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla makamında kabul ettiği öğrencilerle birlikte yağlı boya Su Damlasını resmettiler.



Öğrencilerle makamında bir süre günün önemine yönelik sohbet eden Başkan Güvenç, öğrencilerin duyarlı yaklaşımlarının kendisini memnun ettiğini ve insan hayatının en önemli yaşam kaynağı olduğunu dile getirdi.

Suyun önemini ve kıymetinin önemine dikkat çeken Güvenç, öğrencilere hayat kaynağı suyun önemini anlatarak Büyükşehir Belediyesinin vatandaşlara temiz içme suyu içirmek için yapmış olduğu çalışmaları aktardı.

"Hayatın kaynağı sudur, su olmazsa hayat olmaz" diyen Güvenç,"Büyükşehir Belediyesi olarak bir yandan suyumuzu arıtmaya çalışırken bir yandan da suyumuzun bilinçli kullanılması için eğitimler veriyoruz" dedi.

Dünyanın en önemli kalkınma projelerinden birsi olan GAP Projesiyle Türkiye'nin suya ne kadar önem verdiğinin altını çizen Güvenç, "Devletimiz suyla tarımın ve toprağı bilinçli bir şekilde ulaştırmayı sağlıyor. Dünyanın en büyük kalkınma projesini Türkiye olarak biz yaptık, GAP Projesiyle bir yandan arazilerimizi sularken bir yandan da elektrik üreterek ülkemizin enerji ihtiyacını karşılıyoruz. Belediye olarak hem devletin projelerine destek veriyorken hemde halkımızın ve çiftçimizin taleplerini ilgili bakanlıklara iletiyoruz. Şanlıurfa'da Suyun veriminin artırılması, temizliği ve şebekelerin yenilenmesi gibi çalışmaları yürütüyoruz. 10 İlçemizin içme suyu kaynağı şuanda yeraltı suyu ve Belediye olarak bunun daha hijyenik olarak baraj suyu olması için çalışmalar sürdürerek projelendirmeleri yapıyoruz. Şanlıurfa'da eskiyen altyapı ve su dağıtım tesislerinin değiştirilmesi için ise gerekli görüşmeler sağlayarak inşallah önümüzdeki dönemde çalışmalara da başlayacağız ve halkımıza daha kaliteli içme suyu sağlayacağız" şekline konuştu.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.