Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Çocuk Hakları Günü'nde yürek yakan görüntü
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Çocuk Hakları Günü'nde yürek yakan görüntü

Yaşam

20 Kasım günü sözde 'Dünya çocuk Hakları Günü' olarak anılırken, elit kesim, çocukların yoksullukla mücadelesini görmezden geliyor. Batman'da 6 yaşındaki bir çocuk, soğuk kış gününde battaniyeye sarılarak aile bütçesine katkı sağlamaya çalışırken görüntülendi.

Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Bildirgesi’nin kabul edildiği 20 Kasım 1959'dan beri tüm dünyada 20 Kasım Çocuk Hakları Günü olarak kutlanırken, elit kesim çocukların yoksullukla mücadelesini görmezden geliyor.

Batman’da 6 yaşındaki bir çocuk, soğuk kış gününde battaniye ye sarılarak aile bütçesine sağlamaya çalışırken görüntülendi. 

Turgut Özal Bulvarı üzerinde sıcaklığın 10 derecenin altında olduğu vakitte, 6 yaşındaki bir çocuk , üşümemek için sırtına aldığı bir battaniyeye sarılarak, ailesine birkaç kuruş götürmek için tartı makinasının başında, müşterileri beklerken objektiflere böyle yansıdı.

Fotoğraf karesi, çalışma yaşının bir çok yerde olduğu gibi Batman’da da 7 yaşının altına düştüğü görülürken, fakir ve muhtaç ailelerin ne durumda oldukları da gözler önüne serdi.

Öte yandan başta Birleşmiş Milletler başta olmak üzere, dünya çapındaki elit tabakanın, 20 Kasım ‘Dünya çocuk Hakları Günü’ dolayısıyla, bir güne sığdırdıkları resmi açıklamaların ötesinde, yoksulluk çeken çocukların sorunlarına çözüm üretmemeleri, samimiyetsizliklerini bir kez daha ortaya koydu.  (Veysi Rüzgar-İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.