Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Şanlıurfa’da çevre kirliliğine neden olan tabelalara standart getirildi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Şanlıurfa’da çevre kirliliğine neden olan tabelalara standart getirildi

Tekno Bilim

Farklı dillerde yazılan ve Şanlıurfa’da kent estetiğin bozan tabela, ilan ve tanıtıma yönelik levhalara belirli standartlar getirildi. 


Şanlıurfa’da kent estetiğin korunması ve görüntü kirliliğinin önüne geçmek için Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan uygulamalar kapsamında, farklı dilde yazılmış tabela, ilan ve tanıtıma yönelik levhalara belirli standartlar getirildi.

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de en fazla Suriyeli misafirin yaşadığı Şanlıurfa’da yabancı dilde afiş ve reklam tabelası kullanan işyerlerine yönelik çalışma başlattı. Belirlenen standartlar doğrultusunda işyeri ve işletme sahiplerine gerekli uyarılarda bulunarak yönergeye uymaları istendi.

Başlatılan uygulamada en az yüzde 60 Türkçe karakterin kullanılacağı bilgisine yer verilirken; yazı karakterleri ve boyutu aynı şekilde olacak şekilde Türkçe, İngilizce ve Arapça levha, afiş ve tanıtım tabelaları standartları iletildi.

Esnaf ve vatandaşlar tarafından takdir gören tabela çalışmasının, yabancı dildeki tabelalarda Türkçe karakter oranının arttırılması, işyerinin anlaşılırlığını kolaylaştırdığı belirtildi.

Ayrıca çalışmalarını aralıksız sürdürerek kontrollerini sağlayan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ekipleri, kısa bir sürede 140 işyerinin tabela standartlarını sağladı.

Öte yandan kent estetiğini korumak için Büyükşehir Belediyesi tarafından bir çok ilçede ve şehir merkezinde yer alan Tekel Caddesi, Haleplibahçe, Kalkan Caddesi ile Divanyolu-Balıklıgöl civarındaki ana caddelerde işyerlerinin tabelalarına da standartlar getirildi.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.