Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Facebook, stresi tetikliyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Facebook, stresi tetikliyor

Tekno Bilim

Geçtiğimiz günlerde 18 yaşındaki bir gencin eski kız arkadaşının kendisini Facebookta engellemesi üzerine astım krizi geçirmesi, bu tarz sosyal paylaşım siteleri ile stres bozuklukları arasındaki ilişkiyi bir kez daha gündeme getirdi.

Daily Mailin haberine göre doktorların görüşü bu tarz sosyal ağların psikolojik açıdan yeni bir stres kaynağı olduğu yönünde.

Gencin durumunu değerlendiren doktoru Gennaro DAmato, bu sitelerin yaratabileceği sorunlar hakkında tüm kullanıcıları uyarıyor.

Kendisini Facebooktan silen eski kız arkadaşının yeni arkadaşlar edinmesine üzülen gencin bu olaydan sonra astım ataklarının arttığını söyleyen DAmato, bir psikiyatrist yardımıyla gencin Facebooka girmekten vazgeçirildiğini belirtti. Facebooka girmeyi bırakan gencin astım ataklarının durduğunu belirtti.

Sosyal paylaşım sitelerinin yarattığı sağlık sorunları sadece astım ile sınırlı değil. Bu siteler aşırı strese yol açarak birçok hastalığı tetikliyor.

Uzmanlar özellikle duygusal açıdan hassas kullanıcıların stres kaynaklı, psikolojik ve fiziksel rahatsızlıklara karşı büyük risk altında bulunduğunu belirtiyor. Zaman


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.