Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Diyarbakır'da 4 PKK'li öldürüldü
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Diyarbakır'da 4 PKK'li öldürüldü

Tekno Bilim

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde PKK'ye yönelik yapılan baskınlarda, 4 PKK'li öldürüldü, bir asker ise çıkan çatışmada hayatını kaybetti.

Dicle ilçesi Kurşunlu ve Görüsedağı Tepe bölgesinde PKK'ye yönelik yapılan baskınlarda 4 PKK'li öldürüldü. Askerler ile PKK'lier arasında çıkan çatışmada ise bir asker hayatını kaybetti. Yapılan baskınlarda ayrıca çok sayıda silah ve patlayıcı ele geçirildi.

Dicle ilçesinde Bürüks olarak adlandırılan bölge içerisinde dağlık ve ormanlık alanda PKK'ye ait sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini ve malzemeleri ele geçirmek, inşa edilen yapıları yıkmak maksadıyla, Dicle kuzeyi, Kurşunlu - Kırkpınar–Kayaş mahalleleri ile Görüsedağı Tepe arasında kalan bölgede, 5-7 Kasım 2015 tarihleri arasında operasyon düzenlendi.

Gerçekleştirilen baskınlarda; 4 PKK'li öldürüldü, çıkan çatışmada bir asker ise yaralandı. Yaralı asker kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Baskınlarda, bir adet Biksi Makineli Tüfek, bir adet M.-16 Piyade Tüfeği, 3 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği, patlayıcı için hazırlanmış 37 adet tüp, bir adet C-3 ve el yapımı patlayıcılar ele geçirildi.

Baskınlar kapsamında, Dicle Kurşunlu bölgesinde bulunan ve PKK'lilere ait mezarlık bölgesinde yapılmış tek katlı 7 yapı ve eklentileri ve 3 adet konteynır yıkıldı. (İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.