Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Apple'ın patentleri iptal, Samsung'un önü açıldı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Apple'ın patentleri iptal, Samsung'un önü açıldı

Tekno Bilim

ABD Patent Dairesi, Apple'ın bazı patentlerini iptal etti. Samsung'a karşı kazandığı tazminat davası tehlikeye girdi, Güney Koreli firmanın önü açıldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Patent ve Ticari Markalar Dairesi, Apple'ın bazı patent haklarının yerinde olmadığı sonucuna vardı.

Sürükleyerek kaydırma teknolojisi ile bağlantılı 20 kadar patentin geçersiz ilan edilmesi Apple'ın daha önce kazandığı büyük bir tazminatı da tehlikeye sokuyor.

California'daki mahkeme, Ağustos ayında aldığı bir kararda Samsung'ın Apple'ın patent haklarını ihlal ettiğine ve Güney Kore merkezli firmanın Apple'a 1 milyar 50 bin dolar tazminat ödemesine hükmetmişti.
Apple, Samsung'u Galaxy akıllı telefonlarını üretirken fikri haklarını ihlal etmekle suçluyordu.
Patent ve Ticari Markalar Dairesi'nin bu son kararında Apple'ın patentlerinin "yenilik kriterini tam olarak yerine getirmediği" tespiti yapılıyor; dairenin geçersiz bulduğu teknoloji, ekranın dibine gelindiğinde beliren zıplama efektiyle bağlantılı.
Bu karardan sonra Samsung'un ABD'de piyasaya sunacağı yeni ürünlerde bu teknolojiyi kullanmaya yeniden başlaması bekleniyor.
Kaynak: BBC Türkçe

Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.