Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
TFF'de Puan silme önergesi reddedildi!
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

TFF'de Puan silme önergesi reddedildi!

Spor

Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'nda görüşülen küme düşme cezasının bir defalık puan silmeye çevrilmesi ile ilgili önerge oy birliğiyle reddedildi.

Türk futbol tarihinin en önemli kararlarından birinin alınacağı ve aylardır tartışılan 58. maddenin görüşüleceği Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu bugün Ankara'da başladı.
TÜM GELİŞMELERİ CANLI AKTARIYORUZ

15:54 -
Ünal Aysal: Yayıncı kuruluşun aleyhinde bir duruma inanmıyorum. Ligimiz 18 takımla oynanıyor. Kim düşerse düşsün, yerine takım geliyor
15:45: -
Ünal Aysal: Bahsi geçen 8 takımın küme düşeceğine ihtimal vermiyorum. 1-2 takım küme düşer.
FLAŞ! VE 58. MADDE REDDEDİLDİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Genel Kurulunda haklarında şike ve teşfik primi iddiası bulunan kulüplere uygulanması muhtemel yaptırımların değiştirilmemesine karar verildi.
Ankara Sheraton Otel'de yapılan olağanüstü genel kurulda gündeme ilişkin konuşmaların ardından TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, eleştirilere cevap vermek için kürsüye çıktı. Aydınlar'ın delegelere hitaben yaptığı ''duygusal'' konuşma sonrası Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, değişiklik önergesini oylamaya sundu.
Yapılan oylama sonucunda büyük bir çoğunlukla maddenin değiştirilmemesine karar verildi.
15:41 - Ve tarihi karar için oylamaya geçildi.
15:39 -
Aydınlar: Koltuk meraklısı değiliz. Şerefimizle geldik şerefimizle gideriz.
15:37 -
Aydınlar: Ben yönetim kurulundaki arkadaşlarıma sonuna kadar kefilim. Ben kalben vicdanen rahatım. Yanlış hiçbir şey içinde olmadım.
15:34 - FLAŞ! Aydınlar: Yukarıda Allah var. Hukukçulara baskı yapmak ne benim ne sizin haddinize değil.Ben buraya gelirken böyle bir süreçle karşılaşacağımı bilmiyodum. Siz biliyor muydunuz ki beni böyle bir konuda eleştiriyorsunuz.

15:33 - Futbol Federasyonu Başkanı Aydınlar şimdi, kürsüde.
15:31 - Kurulun Ankaraspor olayını şuanda gündeme taşımalarının mümkün olmadığını söylemesi üzerine Gökçek sert bir çıkış yaptı.
15:28 FLAŞ! Ankaraspor Onursal Başkanı Melih Gökçek ile Kurul Başkanı arasında Ankaraspor'la ilgili konuda sözlü tartışmalar yaşandı.

15:27 - Konuşmalar sona erdi. Kritik oylamaya birazdan geçilecek.

15:24 -
Türkmen: Futbolun konuşulmasını ve bu problemin çözülmesini istiyoruz.
15:22 -
Türkmen: Biz 58. madde değişmesin ve suç varsa ceza olsun diyoruz. Orduspor olarak bu önergeye destek vereceğiz. Kimse suçu ispat edilene kadar suçlu kabul edilemez ama bir anca yargılamalarının bitmesini bekliyoruz.
15:19 -
Orduspor Başkanı Nedim Türkmen konuşma yapmak üzere şimdi kürsüde.
15:14 -
Demirören: Gelin önergeyi geri çekelim. Gerekirse seçim kararı alalım.
15:13 FLAŞ! Demirören: Alınacak karar bir takım kararlar bazı kulüpleri memnun etmeyecektir. Fenerbahçemizin adı herkesten çok geçiyor fakat şikede adı geçen 8 takım var. F.Bahçe reyting-tiraj uğruna ön plana çıkartılıyor. Bu işin doğrusu mahkeme sonucunu beklemektir.
15:09 - Altay Kulübü Başkanı Hızlıok'un sözleri üzerine Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören konuşma yapmak için kürsüye çıktı.
15:05 - FLAŞ!
Altay Kulübü Başkanı Ömer Hızlıok 4 büyükleri hedef alan sözleri üzerine salonda tartışmalar yaşanıyor.
15:03 - BİLGİ: 58. maddenin değişmemesi gerektğini; bir anlamda Şike yapanın küme düşmesi gerektiğini belirten takımlar:Fenerbahçe, Galatasaray, Bursaspor, Orduspor, Kasımpaşa, Bucaspor, Konyaspor..
15:00 - BİLGİ: 58. madde kabul edilirse -12 puandan başlayan puan silme cezaları uygulanacak.
14:54 -
Son olarak UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'e seslenen Kamer; "Başkanım siz UEFA'yı iyi bilirsiniz. Futbolumuzu orada kurtarın. Adınızı altın harflerle tarihe yazdırın"
14:53 -
Kamer: Kişiler sırtındaki formalara göre hareket ederlerse, işte bu noktada Fenerbahçe olarak bizi kimse susturamaz!
14:52 -
Kamer: Hızlı olsun UEFA'nın gönlü olsun anlayışı bir kenara bırakılmalıdır.
14:51 -
Kamer: Adil bir şekildesavunmamız alınarak ve aceleye getirilmeden yargılanmak istiyoruz.
14:50 -
Kamer: Fenerbahçe'nin bir suçu yoktur. Varsa bir suçumuz onurlu bir şekilde cezamızı çekmesini bliriz. Fenerbahçe'nin kimsenin minnetine ihtiyacı yoktur.
14:49 -
Kamer: Bu rapor alelacele hazırlanmasa, suçlanan insanların savunmalarına başvurulsa biz bugün burada bu toplantıyı yapıyor olmayacaktık
14:47 -
Kamer: Futbol Federasyonu Başkanı Aydınlar'ın iyi niyetinden şüphem yok. Ancak cehennemin yolları iyi niyet taşlarıyla döşenmiştir. Sadece savcılığın bir kısım iddiaları hazırlanmış; güya gizlilk kararı olan bu süreçte bir takım raporlar etrafa dağıtılmıştır.
14:44 -
Kamer: Arkadaşlarımız aylardır hapiste. 3 dakika fazla konuşacağım.
14:42 -
Fenerbahçe Asbaşkanı Cihan Kamer konuşma yapmak üzere kürsüye geldi.
14:40 -
Konuşmalar yavaş yavaş sona ermek üzere. 58. madde ile ilgili tarihi kararın oylanmasına az bir süre kaldı.
14:29 - Bu süreçte en sağlıklı çözüm yargı sürecinin beklenmesidir.
14:27 - Koç: Maçlarımızda sportif anlamda bir sorun var ise; O zaman takımımıza şampiyonluk kupasını veren ve ligi temsil eden TFF üyeleri de bu oyunun bir parçası içinde olmaz mı?
14:26 - Koç: Beklenilenin aksine kulübümüz dimdik ayakta ve her dalda başarılı olmaya devam ediyoruz.
14:24 -
Koç: Federasyonun bu sorumuz yanıtlamasını istiyoruz. TFF olarak siz; FB'nin suçlu olup olmadığını bilmiyorsanız "Neden bizi Şampiyonlar Ligi'nden bizi men ettiniz?"
14:22 -
Koç: Hiçbir suç tespiti olmamasına rağmen cezaların nasıl uygulanacağı kurgusu yapılmaktadır.
14:21 -
Koç: Gizlilik kararına rağmen dosya basına sızdırıldı. Kamuoyunda yargısız infaz yapıldı
14:18 -
Koç: Tek bir talebimiz var; dosya incelensin,yasal süreç devam etsin ve savunmamızı yapabilelim.
14:15 -
Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç kürsüde..
14:12 -
BİLGİ: Gökçek'in bu isteğinin Genel Kurul'da gündeme alınması beklenmiyor.
14:10 -
Gökçek: Özgener 3 gün süre verdi. Ankaraspor'a ve takımı düşürdü. Süper Lig'e Ankaraspor'un dönmesi yönünde oy kullanmanızı rica ediyorum.
14:08 -
Gökçek: Ankaraspor'la ilgili konuşacağım. Bu takımın bu hale gelmesinin nedeni eski TFF Başkanı Mahmut Özgener'dir.
14:05 -
Melih Gökçek, konuşma yapmak üzere kürsüde.
14:03 -
Kürsüye çıkan isimlerin içinden en sert tepki Nihat Özdemir'den geldi. Özdemir, "TFF Başkanı bu süreçte bir kez dahi 'Masumiyet karinesi vardır. Kimse Türk futbol ailesini suçlayamaz. Karar yargı sonucu sonunda verilir. Daha kişiler savunma haklarını kullanmamışlardır. Suç varsa Federasyonumuz en ağır cezayı verir' demiş midir? Hayır, dememiştir. TFF bunun yerine kafasında suçluları belirlemiş, suçlanana ne ceza verileceğini karar vermeye yönelik hareketlerde bulunmuştur." dedi.
14:00 -
Şuana kadar söz alan Fenerbahçe ve Galatasaray idarecileri "58. madde değiştirilemez" fikrinde birleşti. Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş ise şike yapanın cezasını çekmesi görüşünü iletti.
13:54 -
Abdullah Kiğılı, İngiliz futbolundan verdiği örnekte; Federasyonun John Terry'nin ırkçılık davası bitip karara bağlanınca ceza vereceğini açıkladığını belirtti.
13:51 -
Kiğılı: Şike olayında ceza davası bitmeden TFF'nin disiplin soruşturması bitemez.
13:50 -
Kiğılı: TFF, disiplin soruşturmasını bitirmek için büyük telaş içinde buna gerek yok.
13:48 -
Kiğılı: TFF yönetimi bu olayı sağlam ve tutarlı çizgide yürütememiştir. BU konuda o kadar çok zikzak yaşanmıştır ki kamuoyunun da kafasında sour işaretleri yaratılmıştır.
13:46
- Fenerbahçe Asbaşkanı Abdullah Kiğılı konuşma yapmak üzere kürsüde.
13:44
- Olcay: Şikeyi hafif cezalarla geçiştirmek sistemi büsbütün şikeyi meşrulaştırır. Biz kararı geçiştirmeye çalışırken bir anda UEFA organizasyonları dışında kalabiliriz.
13:41 -
Eski TFF Başkanı Özkan Olcay bir açıklama yapıyor.
13:38 -
Güneş: Kimse kafasını deve kuşu gibi kuma sokmasın. Sorumluluktan kaçmasın. Şike yapan cezasını çeksin. Doğru ve tarihi kararlar almamız lazım. Kimse sorumluluktan kaçmasın
13:35 -
Güneş: Eğer bu toplantı ilk başta yapılsaydı, daha doğru olurdu.
13:32 -
Güneş: Biz suçtan kaçacağımıza birbirimizden kaçıyoruz.
13:31 - Güneş: Biz burada hain ve kahraman yaratmak için değil sorun çözmek çin buradayız
13:28 - Kürsüye şimdi de Şenol Güneş çıktı. Bir konuşma yapıyor...
13:25 - Türk sporunu ilgilendiren bir karar verilirken TFF, maalesf elindeki yetki ve sorumluluğu kullanamamıştır. TFF, bizlerin izni olmadan bu yetki ve sorumluluğu başka kurumlara devredemez.
13:21 -
Bu kadar çok kişi ve takım ile ilgili kararın play-off öncesi tartışılmasını ve karar verilmesini doğru bulmuyoruz
13:19-
Özdemir: 6222, Aziz Yıldırım için çıkarılıyor denilmişti ama görüldüğü üzere; başkanımızın da diğer tutukluların da tutuklulukları devam ediyor. Biz adil yargılama istiyoruz. Federasyon kurullarının vereceği bir karar nedeniyle arkadaşlarımızın haklarının ellerinden alınmasını istiyoruz.
13:18 -
Özdemir: Bugü burada verilecek karar Fenerbahçe'ye mal edilmeye çalışılacaktır. Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz.
13:17-
Özdemir: 58. maddenin tartışılmasını ve bu Genel Kurul'un yapılmasını istemiyoruz. Biz kendimizi biliyoruz, inanıyoruz ve haklı olacağımızı biliyoruz. Yarım puanımızın dahi silinmesini kabul etmiyoruz.
13:16
- Konuşma sırası Nihat Özdemir'de..
13:15 -
Aysal: Herhangi bir dğeişikliğe gidilmesi "Oyun oynanırken kuralı değiştirme" anlamına gelir ve bu da kamu vicdanını yaralar.
13:14 -
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal bir konuşma yapıyor.
13:13 -
1 saatlik aranın ardından toplantı yeniden başladı.
13:10 - FLAŞ! Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı ile Orduspor Başkanı Nedim Türkmen arasında kavga çıktı. Yaralı oteli terk etti.

12:20 - FLAŞ..! Kulislerde konuşulan bir önemli iddia da Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın istifa edeceği yönünde. Aydınlar'ın Genel Kurul'da yaşanacak gelişmelere göre istifa edebileceği konuşuluyor.

12:05 -
TFF Genel Kurulu'nda 1 önergenin daha verileceği; bunda da kararın mahkeme sürecinin sonunda verilmesi isteneceği konuşuluyor.
11:54
FLAŞ.. ! Toplantıda ilginç bir karar alındı. 25 dakikalık gecikmeyle başlayan Olağanüstü Genel Kurulu'na aralarında İbrahim Kızıl, Sadri Şener, Kenan Yaralı gibi isimlerin talebi üzerine 1 saatlik ara verildi. Karar oy birliği ile alındı. Bu kararın ardından salondan tepkiler yükseldi.
11:52
- Genel Kurula katılan delege sayısnın 243 olduğu açıklandı.
11:50 -
Şimdi sırada savunma hakkı var. Hukuk kuralları Play-Off'tan önce karar alınacak.
11:48 -
Sözde değil özde hukuktan yanayız. Bugünkü Gene Kurul'da alınacak kararlar bizler için önemli bir rehber olacak.
11:46
- TFF olarak herkese eşit mesafedeyiz.
11:40 -
Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar bir konuşma yapıyor.
11:00 -
Türk futbolunun kaderini çizecek tarihi toplantı başladı.
10:53
- TFF Başkanvekili Lütfi Arıboğan, Genel Kurul'un açık oylama usulüyle yapılacağını söyledi. Arıboğan, "Kapalı oylama için de bir önerge verilmesi ve bir oylama yapılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
10:45 -
Şu ana kadar 289 kişinin kayıt yaptırdığı öğrenilirken, TFF Eski Başkanı Mahmut Özgener'in genel kurula katılmadığı belirtildi.
10:46
- 303 delegenin oy hakkı bulunduğu Genel Kurul'da oylamanın açık olacağı iddia ediliyor.
09.50
- Yıldırım, 58. Madde’de herhangi bir değişiklik yapılmasına dair bir gündem olmamasına rağmen, bu madde içinde yer almayan puan silme getirilmeye ve bu şekilde bazı kulüplerin kurtarılmaya çalışıldığını; bu girişiminTürk Sporunun üzerinde kara bir leke olarak kalacağını açıkladı.
09:55 -
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 58. maddenin değiştirilmemesi gerektiğini bir kez daha yineleyen bir bildiri yayınlandı.
09:20 -
Türkiye Futbol Federasyonu'nun Genel Kurulu'nun yapılacağı salonda bomba araması yapıldı.
SÜPER LİG’İN 126 OYU VAR
Genel Kurul’da Süper Lig kulüplerinin 7’şer, Bank Asya’daki takımların 2’şer, 2. ve 3. Lig’deki temsilcilerin ise 1’er temsilcisi oy kullanabilecek. Ayrıca antrenörlerden, eski milli oyuncu, hakemler, eski başkanlar ve amatörlerden oluşan taban birliklerinin de 50 kişilik kontenjanı var.

İŞTE OY KULLANACAK DELEGELER

- Spor Toto Süper Lig: 126 delege
- Bank Asya 1. Lig: 36 delege
- Spor Toto 2. Lig: 34 delege
- Spor Toto 3. Lig: 57 delege
- Diğer: 30 delege

DİVAN BAŞKANI KARADENİZ
Bu arada bugünkü genel kurulda divan başkanlığını Beşiktaş Divan Başkanı Yalçın Karadeniz’in üstlenmesi bekleniyor. Kritik zirvede Şenol Güneş de merakla beklenen bir konuşma yapacak. Başbakan Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da TFF tarafından genel kurula davet edildi.

GÜNDEM


1. Toplantı çoğunluğunun tutanakla tespiti
2. Toplantının açılışı
3. Genel Kurul Başkanlık Divanının oluşumu (1 Başkan, 1 Başkan Vekili, 2 Üye Seçimi )
4. İstiklâl Marşı ve Saygı Duruşu
5. Genel Kurul Başkanlık Divanına toplantı tutanaklarını imza yetkisi verilmesi
6. Başkanın sunuşu
7. Haklarında şike ve teşvik primi iddiası bulunan kulüplere uygulanması muhtemel yaptırımların değiştirilip değiştirilmemesinin görüşülmesi ve karara
bağlanması
8. Dilekler
9. Kapanış
Rotahaber.com


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.