Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
11 Nisan Stadı mahkemelik oldu
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

11 Nisan Stadı mahkemelik oldu

Spor

Şanlıurfa 11 Nisan Stadı’nın satış işlemi kent konseyi başkanı tarafından yeşil alanların korunmadığı ve kamu yararı gözetilmediği gerekçesiyle mahkemelik oldu.

Şahsi olarak mahkeme açtığını açıklayan Kent Konseyi Başkanı Yusuf Sabri Dişli; “11 Nisan Meydanının, belediye meclisinden kabul edilen imar düzeni ile ihaleye çıkarılması üzerine; Bahse konu yerle ilgili olarak yapılan imar düzenlemesinin, kent ve şehircilik ilkelerine aykırı olduğu, kamuya ait bir yerin, otel yapılmak suretiyle özel mülkiyete ve bunun etkisi altındaki bir alana dönüşeceği, planın kamu yararı içermediği gibi hâlihazırda kamuya sağladığı imkânları azaltacağı ve nihayet yeşil alanların korunmadığı gerekçeleri ile şahsım adına idare mahkemesinde dava açmış bulunmaktayım.

Bu davanın sonucunda planın iptal olması halinde, ihaleyi alacakların nasıl bir plan ile karışılacaklarının belirsiz hale geleceğini ifade etmek isterim.

Amacım, projeyi hukukken işler hale getirmektir. Kaygılarım doğrultusunda hareket ettim. İlgili yerlere de durumu arz ettim, beni anlayışla karşıladılar. Mahkeme vereceği kararla planı iptal etse de etmese de, bu plan, davadan sonra bir hukuki denetimden geçmiş sayılacaktır.

Umarız, verilecek olan karar Urfa’mız için hayırlı olur” dedi.

www.balikligol.com

 

 

 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.