Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Ş.Urfa toz bulutuna teslim
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Ş.Urfa toz bulutuna teslim

Siyaset

Şanlıurfa'da etkili olan toz bulutu insan sağlığını tehdit ederken, araçların üzerlerinin kırmızı toprakla kaplandığı görüldü. Şanlıurfa'da bugün öğleden sonra etkili olmaya başlayan toz bulutu vatandaşlar arasında endişeye neden oldu. Güneşin görünmesine izin vermeyen toz bulutu araçların üzerini kaplarken, yetkililer vatandaşları sağlıklarına dikkat etmeleri konusunda uyardı. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, son günlerde kırmızı renkte düşen toprağın özelikle astım hastalarına zarar verebileceği uyarısında bulundu. Yetkililer, "Astım hastalarının dikkatli olması gerekir" dedi. Bu arada, Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri de toz kütlesi ve çamurun açılan çiçeklerin bitkilerine zarar verdiğini, meyve verimi ve kalitesi üzerinde olumsuz etkiye yol açtığını söyledi.
Gündüz saatlerinde görüş mesafesinin 300 ile 500 metreye kadar düştüğü Şanlıurfa'da
, insanlar nefes almakta zorlandıklarını ifade etiler. Gündüz saatlerinde araçlarıyla seyir halinde olan sürücüler görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle araç farlarını yakmak zorunda kaldıklarını söylerken park halindeki araçlar ise tozdan görünmez oldu.
Bu arada, Şanlıurfa Meteoroloji Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre Suriye'den esen rüzgarların getirdiği toz bulutu, Şanlıurfa il merkezi ve bazı ilçelerde hayatı olumsuz etkiliyor. Sahra Çölü'nü aşarak Suriye üzerinden Şanlıurfa'ya giren ve giderek etkisini artıran toz bulutu, hava ve gökyüzünün renginin değişmesine neden oldu. Şehir içi ve şehirlerarası trafikte görüş mesafesinin düşmesine neden olan toz bulutuna hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar, nefes almakta güçlük çekti.

İHA


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.