Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
SP'de Olağanüstü Kongre Tartışılıyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

SP'de Olağanüstü Kongre Tartışılıyor

Siyaset

Saadet Partisi'nin olaylı kongresi sonrası Necmettin Erbakan ve ailesi ile ekibinin tasfiyesi, Milli Görüşün çekirdek ekibini kızdırdı. Erbakan yanlıları olağanüstü kongreyi tartışmaya başladı.
Erbakan ekibi, Numan Kurtulmuş'a karşı isyan başlattı, Kurtulmuş ‘'Tecrübesiz, beceriksiz ve Milli Görüş hareketine ihanetle'' suçlandı.

Kongrede Erbakan ve ekibinin Kurtulmuş'un listesine alınmaması üzerine, 634 delege oy kullanmadı. Bu da Erbakan'ın 1250 delegeden yarısından fazlasına hakim olduğunu gösteriyor. Olağanüstü kongre için ise 625 delegenin imzası gerekiyor. Erbakan'ın yakın ekibinden eski bakan Şevket Kazan ‘'Kurtulmuş büyük hata yaptı. Yazık etti, bunun gereği yapılır'' diyerek olağanüstü kongreye işaret etti.

DELEGE İMZAYA HAZIR
Üçüncü turda Genel Başkan seçilen Numan Kurtulmuş'un durumu değerlendirilirken, 310 oyla bu koltuğa oturulması da partide sıkıntı olduğunun göstergesi biçiminde niteleniyor. Kongrede yaşanan liste kavgası partinin bölündüğü yorumlarına da neden oldu. Oğuzhan Asiltürk, Şevket Kazan ve Fehim Adak gibi Erbakan'ın çekirdek kadrosu içinde yer alan isimlere, ‘'Olağanüstü kongre için'' bir grup delegeden baskı geldiği belirtiliyor.

Saadet Partisi kongresinde, Necmettin Erbakan, ‘'Sülalece tasfiye'' edildi. Erbakan'ın ‘'Yeşil liste'' ile yönetme sokmak istediği GİK adaylarından kızı Elif Altınöz, oğlu Fatih Erbakan, damadı Mehmet Altınöz, damadının kardeşi Orhan Altınöz ile, Erbakan'ın özel kalem müdürü Mehmet Kahraman da liste dışı kaldı. Erbakan'ın isteğine rağmen, Refah Partisinin emanetçi Genel Başkanı Ahmet Tekdal ile, kızı Ayşenur Tekdal da listeye alınmadı.

Kurtulmuş ekibi, bu isimlere ve Erbakan'ın yıllardır A takımında yer alan eski balanlar Fehim Adak, Oğuzhan Asiltürk, Şevket Kazan, TBMM eski Başkanvekili Yasin Hatipoğlu, Sivas eski belediye başkanı Temel Karamollaoğlu'na da geçit vermedi. Milli Görüşün ‘'Ak saçlı ‘' kanadından ve Kurtulmuş'un listesinden GİK'e giren tek isim ise FP eski Genel Başkanı Recai Kutan oldu.

(GAZETEPORT)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.