Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Şanlıurfa'da seçmenin kafası karışık!
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Şanlıurfa'da seçmenin kafası karışık!

Siyaset

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili seçimi için Şanlıurfa’da siyasi partiler tam olarak sahaya çıkmadılar.

Seçim propagandası çerçevesinde Şanlıurfa’da AK Parti açık ara önde görünürken, HDP ise ilk kez seçime parti olarak girecek.

 

AK Parti’de 300’ü aşkın, HDP’de 100’e yakın aday adayıyla Şanlıurfa Türkiye’nin en hareketli illeri başında geliyordu.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebatti ilk sırada, Önderi olan Kasım Gülpınar ikide, Prof. Mazhar Bağlı, Eski Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Eski İl Başkanı Yusuf Eğilmez gibi isimlerin listede yer bulması güçlü bir liste olmasını gösterirken, çalışmalarını daha tam olarak sahaya inmediği görülüyor.

 

HDP ilk sıraya Diyarbakır eski Belediye Başkanı Osman Baydemir’e yer verirken, Abdullah Öcalan’ın yeğeni Dilek Öcalan ve İbrahim Ayhan’ın yer buldu.

 

MHP’nin ilk sıra adayı İbrahim Özyavuz iddialı söylemlerle çalışmaya başlaması, bize bir vekil yeter gibi duruyor.

 

Aynı şekilde CHP ilk sıra adayı Ali Murat Bucak iddialı çalışmalarının yanı sıra ikinci sırada ise yerel seçimde SP’den Eyyübiye Belediye Başkanlığı için ciddi bir oy almış, bu seçimde ise daha net olarak kendini ifade edemediği görülüyor.

 

Bağımsızlardan Fatih Bucak ve HÜDA PAR’ın desteklediği Mehmet Yavuz ise ciddi oy almak için kapı kapı temaslarda bulunuyorlar.

 

Şanlıurfa seçim atmosferine girerken HDP’nin barajı geçip geçmeyeceği tartışılırken, kafası karışık seçmenin oyları belirleyici olacak.

HABER ANALİZ / www.balikligol.com 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.