Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Ne oluyor Bu CHP'ye
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Ne oluyor Bu CHP'ye

Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, DHKP-C terör örgütüne yönelik yapılan operasyonları kınadı.

Daha önce Ergenekon ve KCK operasyonlarına da karşı çıkan ve Ergenekon avukatı olduğunu söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi, Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, DHKP-C operasyonları kapsamında yapılan operasyonları hayretle izlediklerini belirtti.

Son olarak 9 avukatın tutuklandığı haberini aldıklarını dile getiren CHP’li Karataş il dışında olması dolayısıyla Urfa’daki Çağdaş Hukukçular Derneği'ne gidemediğini, kente geldiği ilk fırsatta aynı zamanda meslektaşları olan avukatların yanlarında bulunarak kendilerine destek vereceğini dile getirdi.

CHP Başkanı Karataş konu ile ilgili yaptığı değerlendirmesinde şu sözlerine yer verdi: “Türkiye’de doğuda KCK, batıda ise Ergenekon adı altında inandırıcılığı olmayan bu tür operasyonların şimdiki adı ise DHKP-C’dir. Türkiye artık açık hava hapishanesine dönüşmüştür. Biz yaşanan bu olayları Cumhuriyet halk Partisi olarak kınıyoruz. Avukatlarımızın direnişini destekliyoruz.

Avukatlara yönelik bu operasyonlar Türkiye’nin demokrasi sorunudur. Türkiye’de ileri demokrasiyi bir tarafa bırakalım, artık ilkel demokrasi işliyor.

Tüm bunlarla birlikte severek dinlediğimiz Grup Yorum’a yönelik operasyonu da düşünürsek sol devrimcilere yönelik sistematik bir sindirme uygulamasının sürdürüldüğünü görüyoruz. Türkiye eğer demokrasiden bahsediyorsa insanlara fikir özgürlüğünü demokratik ortamlarda sağlamalıdır. Bu tür sindirme uygulamaları çözüm değildir” diye konuştu.

Karataş, son olarak partisinin Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'e yönelik linç kampanyasını da hayretler içerisinde izlediklerini sözlerine ekledi.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.