Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Kürt katillerinin ismini bölgeye verdiler
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Kürt katillerinin ismini bölgeye verdiler

Siyaset

Yazar Ümit Fırat, bir dönem herkesi Kürt yapma kalıbına sokmaya çalıştıklarını ve bu kalıba uymayanları katlettiklerini söyledi. Fırat, “Bu katliamcıların isimlerini de bölgeye verdiler” dedi.

Kürt yazar Ümit Fırat, devletin Kürtlere zulmettiği dönemde, zulmünü kalıcı yapmak için katliamı yapanların isimlerini bölgeye verdiğini söyledi.
Cumhuriyetin yıllardan bu yana 4 temel hedefi olduğunu belirten Ümit Fırat, bunları laik devlet olmak, demokrasiyi kurmak, sosyal adaletçi bir devlet olmak, hukuk devleti olmak olarak sıraladı. Askeri darbe yapanların bile ekrana çıkıp “demokrasiyi yeniden tesis etmek” iddiasında olduğunu ifade eden yazar Fırat, yasalarla korunanın esas itibariyle statüko olduğunu söyledi.
Yasa ile bir dönem herkesin Türk yapılmaya çalışıldığını ifade eden Ümit Fırat, bu kalıba girmeyi reddedenlere yaşama hakkı bile tanınmadığını söyledi. Van’da onlarca Kürt’ün kanına giren komutanın ismini katliamın yaşandığı Özalp ilçesindeki kışlaya verildiğini ifade eden Fırat şöyle devam etti:
“Tunceli denilen Dersim bölgesinde on binlerce insanın kanına giren komutanın adı bir kahraman gibi kentteki belli yerlere verildi. General Abdullah Alpdoğan adı yalnız Tunceli ile sınırlı kalmamış. Elazığ’da da bir mahalleye Abdullah Paşa adı veriliyor. Bu Abdullah Paşa’nın Dersim katili Abdullah Alpdoğan olduğunu Elazılılar bile bilmez.”
ROTAHABER



Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.