Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
HDP Urfa’da Kaç Kişi Başvuruda Bulundu?
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

HDP Urfa’da Kaç Kişi Başvuruda Bulundu?

Siyaset

Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler öncesi parti binalarında yoğun bir hareketlilik yaşanıyor.

Dosyalarını büyük titizlikle hazırlayan aday adayları çok heyecanlı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü de bugünlerde yoğun bir mesai yapıyor. Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlere parti olarak katılma kararı alan HDP’nin listesi için aday adayı kabulü süreci başladı.

Geçtiğimiz pazartesi günü partinin Haliliye İlçe binasında kurulan başvuru merkezinde aday kabulüne başlayan HDP Urfa İl Örgütü ilgiden hayli memnun görünüyor. Partinin Urfa’da büyük bir iddiayla hazırlandığının altını çizen yöneticiler, aday adayı sayısının da bu iddiayı doğruladığını ifade ediyor.

2 Mart tarihine kadar başvuru kabul edecek olan HDP Urfa İl Örgütüne bugün itibarıyla dosya teslim eden aday adayı sayısı 40’ın üzerinde.

Ağırlıklı olarak yüksek eğitimli adayların başvuru yaptığı gözleniyor. Aday adaylarının mesleklere göre dağılımı ise şöyle : 9 işadamı, 9 Avukat, 12 Doktor, 10 Eğitimci.

Arap halkını temsilen 5 Arap aday adayının başvurduğu HDP Urfa Listesi’nde yer almak isteyen kadın aday adayı sayısı ise 5

Yaş ortalamasının 35 olan aday adayları arasında en genci ise 27 yaşında.

8 Milletvekili hedefi ile seçimlere hazırlanan partiye Urfa’nın hemen bütün ilçelerinden aday adayı başvurusu yapılmış durumda. 10 Suruçlu adayın başvurduğu partiye 5 Siverek, 9 Viranşehir, 2 Harran, 7 Birecik, 3 Akçakale, 4 Bozova, nüfusuna kayıtlı aday adayı dosya teslim etti.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.