Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Eroğlu; Urfa'da hedefimiz 12'de 12
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Eroğlu; Urfa'da hedefimiz 12'de 12

Siyaset

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığında konuşan Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu; “Şanlıurfa'dan gümbür gümbür hiç fire vermeden 12'de 12 sloganı ile AK Parti Milletvekili çıkaracaktır” dedi.

 

Suruç Ovası Sağ ve Sol Sahil Sulama Projesi Temel Atma Töreni için Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile beraber Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak Şanlıurfa’ya geldi. AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ve teşkilat Bakan Eroğlu’nu karşıladı.

İl Başkanlığında konuşan Başkan Av. Yusuf Eğilmez; “Sayın Bakanımız Şanlıurfa’ya önemli projelerin temelini atmaya geldi. Suruç ovası sulaması bitirildiği takdirde çok önemli verim alacağız. Sayın Bakanımıza yoğun çalışmaları arasında buraya gelmesinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Şanlıurfalılara en sıcak, en samimi selamlarını getirdiğini ifade eden Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu; “Şanlıurfa'nın kendileri için büyük bir önem teşkil ettiğini ve kendisinin de Şanlıurfa'nın fahri hemşerisi olduğunu” söyledi.

 

ENFLASYON CANAVARI ARTIK YOK

AK Parti hükümetinin çalışmalarına da değinen Bakan Eroğlu, Türkiye'nin başının bütün dünya da dik olduğunu belirterek, ülkemizde bir zaman yüzde yüz rakamlarda görülen enflasyonların 3.99 gibi hayal edilemeyecek rakamlara indiğini hatırlatarak; “'Başbakanımız İstanbul Büyükşehir Başkanıyken bende İSKİ Genel Müdürüydüm, biz o zamanlar yüzde yüz enflasyonlar gördük. Düşünün yüz liranızın bir sene sonra 40 olmuş yarı yarıya olmuş, habire para basılıyordu, bankalar batıyordu. Bunun bedelini kim ödüyordu? Tabiki vatandaş ödüyordu. Şimdi bakıyoruz muhteşem bir rakam var; 3.99. İnşallah bu rakam daha da aşağıya çekilecek, çünkü enflasyon herkesten alınan haksız vergi demektir. Paranızın erimesi demektir, bu bakımdan inşallah o enflasyon canavarının olduğu dönemler kapandı” dedi.

 

HEDEF 10.CU BÜYÜK EKONOMİ

Veysel Eroğlu Türkiye'nin tarihinde ilk defa 2010 yılı büyümde hızlı bir reform yakaladığını belirterek şunları kaydetti; “OİCD'deki 33 ülkeyi dikkate aldığımız zaman 1. Avrupa'da büyüme hızında birinci yüzde 8 onda 9, son çeyrekte yüzde 9 onda 2 yani yüzde 8 onda 9 büyüme hızıyla Türkiye artık muhteşem büyüme hızıyla yola devam ediyor. Başbakanımız 2023 yılı vizyonu var, 2023 yılında hedefimiz inşallah dünyada ki 10 büyük ekonomi arasına Türkiye'yi taşımaktır. 26. sırada aldığımız Türkiye'yi şuanda 16. sıraya yükselttik, inşallah ilk 10 gireceğiz. Allahın izniyle 10.cu büyük ekonomi bu yüce millete yakışır diye düşünüyoruz. Geçmişte IMF vardı ona boyun eğiyorduk ve neticede istediği bütün protokolleri, bütün tavizleri alıp gidiyordu ama artık IMF'ye boyun eğme devrini kapattık, hatta küresel ekonomik krizi bile biz zarar görmeden çok iyi bir şekilde aştık Allaha şükürler olsun. Küresel ekonomik krizde dahil IMF 23,5 milyar dolar borcumuz vardı onu ödedik, 2 milyar dolar kaldı. İktidara geldiğimiz 2002 yılında Merkez bankamızın kasaları boştu. Şuanda Merkez Bankamızda altın hariç 86 milyar dolar döviz rezervi var” dedi.

 

ŞANLIURFA’YA BAKANLIĞIMIZ 2,5 MİLYAR YATIRIM YAPTI

Çevre ve Orman Bakanlığı olarak 920 dev tesisi hizmete geçirdiklerini hatırlatan Bakan Eroğlu, Şanlıurfa'da da 2,5 milyar TL yatırım yaptıklarını ve dere islahı, arıtma tesisi, sulama tesisleri gibi birçok hizmeti hayata geçirdiklerini söyledi.

AK Parti Hükümetinin yaptığı çalışmaların devam ettiğini belirten Eroğlu muhalefetin seçimi kazanması halinde bankaların hortumlanma devrinin başlayacağını belirterek şunları kaydetti:

“Allah korusun muhalefet bir şekilde seçimleri kazanırsa tekrar bankaları hortumlama devri başlar. Vatandaşın fakrü-zaruret devri yine başlar. Bereketsizlik devri yine başlar. Ama halk bunları görüyor. Bu dönemde yine AK Parti iktidarı güçlü bir şekilde devam edecek. En büyük desteği yine Şanlıurfa AK Partiye verecektir. “Şanlıurfa'da sloganımız 12'de 12” Şanlıurfa'dan gümbür gümbür hiç fire vermeden bütün milletvekillerimizi AK Partili olarak meclise gitmesini bekliyoruz” dedi.

 

MÜRŞİTPINAR SINIR KAPISINI İNCELEYECEĞİM

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Suruç’ta Suruç Ovası Sağ ve Sol Sahil Sulama Projesi Temel Atma töreninin ardından Suruçluların Suriye gümrük kapısı olan Mürşitpınar sınır kapısında incelemelerde bulunacağını belirterek; Daha önce Suriye Mürşitpınar sınır kapısının açılmasına sıcak bakmıyordu. Ancak Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın devreye girmesiyle olumlu bakmaya başladılar. Şimdi ön incelemeler için bir takım çalışmalar var. Bizde Türkiye ayağı olarak incelemelerde bulunacağız. Kapının açılmasıyla bu bölgeye ticaret anlamında katkısı olacak” dedi. Halfeti Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ise Halfeti’ye DSİ’nin su projeleri için yaptığı yatırımlardan dolayı Bakan Veysel Eroğlu’na plaket takdim etti.

Partililerle bir süre sohbet eden Bakan Eroğlu, Bir Televizyon programına katıldıktan sonra bu gece Şanlıurfa DSİ sosyal tesislerinde konaklayacak. Sabah Suriye’de bulunan Süleyman Şah türbesinde incelemeler yapacak ardından Suruç’ta temel atma törenine katılacak.

Temel atma töreninin ardından Adıyaman'a geçecek.

 

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!...

www.balikligol.com


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.