Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Darbecilere son darbe Tayyar'dan
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Darbecilere son darbe Tayyar'dan

Siyaset

Şamil Tayyar'dan Değişiklik Teklifi'Koruma-kollama' ifadesinin yerine 'yurdu koruma' geliyor. AK Parti, darbelere meşruiyet kazandırdığı gerekçesiyle TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesini değiştirmek için çalışma yapıyor.

12 Eylül davasıyla ilk kez darbeciler yargı önüne çıkarken, darbelere yasal zemin hazırladığı gerekçesiyle eleştirilen TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesi için de düğmeye basıldı.
Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın teklifinde, maddedeki 'koruma-kollama' ifadesinin yerine 'yurdu koruma' geliyor.
Teklifte, "Silahlı Kuvvetler'in vazifesi, Türk yurdunu ve anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti'ni kollamak ve korumaktır" şeklindeki maddenin, "TSK'nın vazifesi Türk yurdunu korumaktır" olarak değiştirilmesi öngörülüyor.
Teklifin Meclis Başkanlığı'na sunulmasına olumlu bakıldığı ve bunun için Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından detaylı bir çalışma başlatıldığı kaydedildi.
Şamil Tayyar da konuyla ilgili, "Darbe kalıntısı bu hükmün kanunlarımızdan çıkarılması, hem demokrasi hafızamızın temizlenmesi hem de demokrasi kültürümüzün güçlendirilmesi bakımından önemli. Bu düzenleme Türkiye'nin ileri demokrasi hedefinin önünü açacak" şeklinde konuştu.

Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.