Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
DARBE PLANININ CEVAP BEKLEYEN SORULARI
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

DARBE PLANININ CEVAP BEKLEYEN SORULARI

Siyaset

 İşte karanlıkta kalan sorular...

TEHDİT KARMAŞASI: Genelkurmay 2003-2006 yıllarını kapsayan tatbikat planları içinde dış tehdide ve savaş haline göre senaryolar üzerinde çalışıldığını teyit etti. Ancak Balyoz'da neden irticai faaliyetlere dayalı bir eylem planı hazırlandığı iddialarına açıklık getirmedi.
GAZETECİLER LİSTESİ:
"Tutuklanacak" ve "yararlanılacak" gazeteciler listesine hiç değinilmedi. Gazetecilerin TSK'ya yakınlık derecelerine göre fişlenip fişlenmediğine ilişkin bir bilgi vermedi. 
CAMİ BOMBALAMALARI:
Cami bombalaması ve Türk savaş uçağının düşürülmesine ilişkin senaryolara atıfta bulunulmadan sadece iddiaların "akıl dışı" olduğu belirtildi. Ancak Fatih ve Beyazıt Camileri'ne ilişkin krokilerin yer aldığı iddiasına makul bir gerekçe sunulmadı.
AK PARTİ AÇIKÇA İFADE EDİLDİ:
Dış tehditle bağlantılı planlardan söz edilmesine karşın AKP ile ilgili açık değerlendirmelerin, yer alıp almadığı izah edilemedi. Dış tehdit görüntüsü altında iç sisteme müdahale detaylarına girilmesi soru işareti olarak kaldı.
EMASYA ÖTESİ:
EMASYA olarak bilinen ve TSK'ya önlenemeyen toplumsal olaylarda emniyet güçlerinin yanı sıra müdahale yetkisi veren düzenlemenin kapsamından söz edilmediği gibi bu yetki sınırlarını da aşan kapsamlı harekât planının ne anlama geldiği de anlaşılamadı.
TUTUKLAMA MUAMMASI :
200 bin kişinin tutuklanması çeşitli stad ve kapalı spor salonlarına konulmasına varan ayrıntıların dış tehditle bağlantısı kuralamadı.

 (SABAH)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.